Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Ziua Pacalicilor si a Pacalitorilor

with one comment

E 1 aprilie, e ziua noastra a tuturor Pacalicilor care se incred in „sfortza” Pacalitorilor. Statul ca si forma de organizare politico-administrativa condusa la intervale regulate de timp de diferite gasti de politicieni este cea mai mare pacaleala. Gastile politice care ne cumpara ieftin voturile ne spun mereu ca nu vom putea descurca nicicand fara ei si fara instrumentul lor de tortura: aparatul statal cu ministere de aparare sau de finante, cu bugete pentru pensionari sau pentru someri.

Ce ne-am face noi Pacalimea fara un minister al apararii care sa cheltuiasca din taxele si impozitele platite de noi sume uriase pentru MIG-uri care ara pamanturile Patriei sau fregate care se impotmolesc la mal?Noi nu stim cat de important este conflictul din Afganistan pentru Natiune pentru ca noi de aici de jos unde voturile sunt atat de usor de cules nu intrezarim mega-dimensiunile intergalactice ale Jocurilor Mondiale.

Ce ne-am face noi Pacalimea fara un minister al muncii care sa decida majorari substantiale de pensii si de ajutoare de somaj in favoarea „celor oropsiti” dar in defavoarea „hulpavilor” care muncesc?

Ce ne-am face noi Pacalimea fara un minister al finantelor care sa ne ia cu forta taxe si impozite care sa fie cheltuite dupa bunul plac al gastii de politicieni aflate in caleasca puterii in acest ciclu electoral. Doamne Fereste, nici o clipa nu am crezut ca banii nu vor fi cheltuiti in interesul nostru dar fireste pentru achizitia de MIG-uri, de fregate, pentru plata de pensii majorate, pentru plata de drumuri construite de asfaltatori prezidentiali, pentru plata de hartie igienica pentru Marian Oprisan, pentru apa minerala pentru Presedinte, pentru achizitia de cherestea de la Verestoy, pentru autoturisme Citroen de la Tariceanu. Pentru orice altceva gasca baietilor destepti ce ne conduc cred ca ne face noua bine.

Ce ne-am face noi Pacalimea fara Pacalitori si fara instrumentul lor de pacaleala, statul?Pai in primul rand nu ne-am mai simti pacaliti. Ne-am cam decide singuri viitorul. Dar am uitat. Nu suntem in stare pentru ca o parte importanta din Pacalime se lasa pacalita pentru ca fie nu isi doreste, fie ii este frica, fie nu crede ca e necesar sa faca pasul urmator. Sa le spuna Arogantilor si Bufonilor din gasca de Pacalitori ca cea mai mare pacaleala pe care dorim sa ne-o administram este cea autoindusa. Da, in cel mai rau caz vrem sa fim proprii nostri Pacalitori pentru ca sa dam socoteala in fata propriei noastre constiinte. Pacalitorii nu dau socoteala nimanui, ei nu au semnat nici o clauza de malpraxis, lor nu le pasa daca Pacalimii ii este bine.

Sa ne simtim liberi ca am prins un loc favorabil la geamul Pacalimii in calatoria catre eterna Pacalire. Pacalitorii s-au pus la mansa avionului si ciupesc in vazul tuturor stewardesele de fund care printre hlizeli ne anunta pe unde va trebui sa ne salvam daca, Doamne Fereste, vom avea un accident si vom fi fost salvati.

Sau altfel dar cam cu un rezultat diferit: Pacalitorimea ne-a hingherit cu promisiuni de „mai bine” dar in final nu a reusit sa ne infunde in spatele unei dube urat mirositoare cu care sa ne treaca peste urmatorii patru ani. Final neastepat si neanticipat de regizori cu happy end pentru Pacalime.

In sfarsit Pacalimea castiga in prelungiri in fata Pacalitorimii.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Martie 31, 2008 la 8:45 pm

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stau si casc ochii la „spectacolul” dat de natlantici pe banii nostrii, care bani vin de fapt tot de la ei, pentru ca, sa fim seriosi, nu poate Romania produce atata plus-valoare incat sa genereze singura atata purcoi de banet cat intra azi in tara…

  Ma uit la ce se intampla cu toate organele, atat de vii astazi, ale Pacalitorimii si-mi spun zambind in barba ca si pe ei se pare ca ii pacaleste cineva 🙂

  Cum altfel sa explici agitatia plina de efuziune si de tremur necontrolat a celor din clasa politica, din armata si din oricare alte structuri ale statului, care a facut posibile lucruri altminteri imposibile ani de zile? Si inca peste noapte?

  Mi-e destul de clar ca cineva stie ce face, cu noi toti, pacaliti si pacalitori de Romania deopotriva, si ca, fara indoiala, nu noi vom castiga mare lucru din toata treaba asta; suntem doar poftiti sa ne deschidem baierele pungilor de-abia ingrosate de putinii ani de capitalism, pentru a intoarce in parte favorurile care ne-au fost facute.

  Intotdeauna exista un peste mai mare decat cel care tocmai doreste sa te inghita… Problema e cum sa reusesti sa te faci remarcat de cel mai mare, inainte sa te inghita adversarul tau direct? Si cum sa te descurci in situatia nefericita in care cei doi se inteleg intre ei sa te serveasca la micul dejun de protocol? 🙂

  Pacaliti ne-am nascut, pacaliti am trait, pacaliti vom muri. Dixit!

  Luigi

  Aprilie 1, 2008 at 8:08 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: