Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Muncitorii romani din Italia acopera pierderile Alitalia

leave a comment »

Sindicatele rosii lovesc din nou lasand practic Italia fara un operator aerian de stat (nu ca le-ar trebui acum cu invazia low-costurilor), aflandu-se la originea esecului cu Air France-KLM care inaintase o oferta de preluare pentru Alitalia. Sindicatele impun cu forta contribuabilului italian sa plateasca din propriul buzunar pierderile uriase ale operatorului italian in timp ce aceste pasive le-ar fi putut foarte bine prelua noul cumparator Air France-KLM. Un pic de cinism de la marginea Imperiului European pentru fratii nostri de „geanta” latina: deci vi se poate intampla si voua!sic!Ce numai la noi sindicatele sa decida dupa demonstratii de forta cine si cat sa plateasca pentru pagubele si ineficienta altora?

Subiectul Alitalia are toate ingredientele unei telenovele politico-economico-sociale:

1. Compania detinuta de statul italian inregistreaza pierderi de 1 milion euro/zi si are o datorie neta de 1,37 miliarde de euro

2. Alegerile bat la usa Italiei unde guvernul de centru-stanga a scos compania la vanzare dar impotriva careia se pronunta populistul Silvio Berlusconi care sta foarte bine in sondaje si caruia nu-i strica voturile sindicalistilor de la Alitalia.

3. Alitalia are 19.000 de salariati si este un simbol national al tarii

4. Posibila oferta de preluare din partea unui misterios investitor italian

Pun pariu ca populistul si neveridicul Silvio Berlusconi va reusi sa ii pacaleaca din nou pe italieni si pe acest subiect folosindu-se de naivitatea lor gata oricand sa mai inghita o noua gogoasa. Avand in vedere declaratiile fostului director al Alitalia mai mai ca si eu m-as lasa pacalit de Berlusconi: „Compania aceasta este blestemata si numai un exorcist o poate salva”, spunea fostul director.

Printre altele planul Air France – KLM prevedea concedierea a 2.100 de angajati insa sindicalistii au sarit ca arsi mai ales ca presa italiana a fost invadata de rumori conform carora un investitor italian misterios ar dori sa preia Alitalia. Pai in conditiile astea in care unul „de-al nostru” vrea sa preia compania, toate locurile de munca pot ramane intacte iar pierderile masive le puten trece la bugetul de stat, de ce sa acceptam oferta verosilor de la Air France-KLM, cel mai mare operator aerian din lume.

Nu vi se pare ca toata povestea asta este expresia unei „rasturnari de valori” romanesti pe plaiuri italiene?Parca le-am fi trimit toata gasca sindicalista de la CNSLR Fratia si pe „marinimosul” Bogdan Hossu pe capul italienilor. Dar nu-i nimic ca toate pierderile Alitalia vor fi compensate cu varf si indesat de costurile mult mai mici pe care angajatorii italieni le vor avea cu forta de munca: au acum la dispozitie circa 1 milion de romani in Italia din care 95% muncesc nu fura.

In alta ordine de idei, pe langa pierderile Alitalia, Romania cu Tarom-ul joaca in divizia a treia insa din fericire noi avem conducatori vajnici si eroici care au trecut la bugetul de stat toate pierderile Tarom fara ca cineva sa plateasca. Altcineva in afara contribuabilului roman.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Aprilie 3, 2008 la 12:01 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: