Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Oltchim si Antibiotice, plantatii ale direktorimii rosii de stat

leave a comment »

Proprietatea privata este intr-adevar un moft!Vive la propriete publique si ai sai sefi de plantatie, direktorasii de stat! Marele sef al Oltchim, Roibul Constantin, vorbeste despre compania de stat din varful postului sau de observatie:”Aştept în cursul anului 2008 ca IFC să BERD să se alăture acţionarilor Oltchim”, ne anunta signor Constantin. Uimitor, Incredibil, Fascinant!Dar in ce calitate va pronuntati dvs musiu daca nu va supara o intrebare din partea unui „ascultator fidel”?Si raspunsul asertativ vine imediat furnizat tot de noi: din calitatea de director, sef peste sindicate, actionar al companiei, mentor al directorimii de stat etc. Oltchim alaturi de Antibiotice si alte companii de stat – monopolurile naturale – sunt inca enclave ale bunului plac al direktorimii de stat si al sindicalismului rosu. In cuvinte simple: proprietatea e a voastra a tutulor celor care prin intermediul AVAS detineti pachetul majoritar de actiuni (o asemenea difuzitate a proprietatii nu le poate face decat mult bine) iar decizia e a noastra, a celor cativa alesi de soarta dar mai ales de ramasitele fostului regim comunist sa ne aflam in varf.

Iar Roibul Constantin nu s-a lasat limitat de functia de directoras care il ingradeste la anumite asertiuni, decizii si un anumit cerc al declaratiilor concentric „fisei postului” si continua sa ne uimeasca: „Un eventual investitor strategic ar avea în vedere, în primul rând, producţia şi propriile afaceri”!!! Ramai cu gura cascata cum Roibul Constantin ne da povete despre normalitatea sistemului capitalist care „il impinge pe investitorul strategic sa aiba grija de productia si propriile afaceri”. Aceasta este de fapt etica oricarui investitor, etica care a dus Vestul Europei pe inalte culmi de civilizatie si prosperitate acolo unde sistemul invechit care ni l-a livrat pe Roibul Constantin a esuat lamentabil umilindu-si cetatenii.

Un ultim citat de la acelasi direktor rosu: „Un investitor strategic nu ar fi interesat, spre exemplu, să închidă o fabrică din vestul Europei şi să mute producţia în România”. No comment! ca pana la urma interesul nostru al tuturor este sa scapam de astfel de relicve ale sistemului economic comunist de stat care ne-a tras inapoi cu 50 de ani.

Un alt exemplu al direktorimii rosii de care ar trebui sa ne fie rusine este Ioan Nanii care de mai bine de zece ani conduce plantatia „Antibiotice Iasi” in primul rand in propriul interes, el facandu-si o societatea capusa alaturi de alti apropiati prin care se derulau mai bine de jumatate din vanzarile producatorului iesean de meidcamente. L-au vizitat organele statului care au spus ca e o afacere urat mirositoare care ar avea leac doar daca signor Nanii s-ar izola in spatele gratiilor insa – dupa cum anticipati – nimic nu s-a intamplat. Signor Nanii conduce Antibiotice ca pe propria plantatie desi conform actului de proprietate al plantatiei noi rumanimea de rand detinem pachetul de actiuni.

Leacul ptr a scapa de gasca de la cele doua companii de stat este transferul de proprietate catre investitori strategici sau nu (sic!) care sa ia decizii pentru care sa raspunda cu capul lor si cu cu capitalul lor, in fata actionarilor lor, altii decat rumanimea pasiva si nepasatoare.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Aprilie 8, 2008 la 9:08 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: