Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Cleptocratia conducatoare a capitalismului romanesc

leave a comment »

Transferul de proprietate de la statul roman catre elita cleptocratica e insotit de furt la fel cum s-a facut si in urma cu 50 de ani cand comunistii au organizat Marele Furt National. Cleptocratia actuala compusa din asfaltatorii prezidentiali sau montatori de borduri reprezinta noua elita conducatoare atat la nivel politic cat si in plan economic si social. Vrei sa vezi cum e condusa Romania astazi te uiti putin in ograda fie a Nicolae Badea fie a lui Jiji Bekali. Primul este urmasul fostului regim tortionar in timp ce cel de-al doilea este reprezentantul – va vine sa credeti sa nu – a pietei negre de pe timpul regimului comunist roman care in ciuda atotputerniciei sale avea scapari de acest fel. Ca aveam sau nu nevoie de astfel de personaje e una dar ca am fi putut evolua altfel aceasta e intrebarea.

Cum s-ar fi realizat altfel transferul de proprietate din mainile boborului naiv si credul catre cleptocratia conducatoare a capitalismului autohton?Vocile trepidant patriotarde ne vorbesc pompieristic si pe un ton de iminent razboi nuclear ca daca avutul patriei nu ar fi trecut la aceasta gasca de cleptocrati am fi fost de mult timp o colonie economica a strainatatii. Sigur daca nu era Niculae la Nitramonia Fagaras sau Armas la Baile Herculane o mana de investitori unguri sau evrei de preferinta ar fi pus mana pe ele si le-ar fi transformat in baze de lansare de rachete nucleare impotriva insasi inimii tarisoarei. Ce simplu si prostesc am cazut toti acesti ani in plasa: petarde patriotarde cu iminenta catastrofica servite de sekurimea dornica de bani. Culmea e ca acest discurs nationalist stupid inca mai prinde. Ce e mai important sa fi dat niste active pe pretul corect catre orisicare investitori sau sa ne fi ferit cu orice pret – platit tot de noi toti de la bugetul de stat stati linistiti – catre cleptocratia conducatoare autohtona. Va dati seama ce catastrofa ar fi fost pentru noi toti daca parcarile date de actualul locatar de la Cotroceni cuplului cleptocratic Udrea&Cocos ar fi fost date catre un investitor de calibru care sa fi investit sume uriase si sa ne scape in mare parte de problema stringenta a locurilor de parcare din Bucuresti?Ce rau am fi dus-o!Cu parcarile insa la cuplul cleptocratic Udrea&Cocos nu ne ramane sa ne uitam decat la faptul ca acesta dreneaza resurse publice catre buzunare private.

Transferul de proprietate e o chestiune de decizie politica iar Politrucimea romaneasca care plateste inca tribut Regimului Ceausist si Sekuritatii sale a decis ca avutia Patriei sa fie data intr-o proportie covarsitoare catre cleptocratia apropiata lor. Ca doar respira acelasi aer, aceleasi idei , aceleasi idealuri.

Ce s-ar fi facut Politrucimea romaneasca daca ar fi vandut avutia Natiei catre o gasca de intreprinzatori autohtoni nepatati cu „Rosu” si catre o armata de multinationale straine (cu exceptia exemplelor celor trei multinationale din ciment care au pus-o de-un cartel pe care il duc mai departe indiferent de amenzile Concurentei) dornice sa faca profit si sa duca Romania pe inalte culmi de civilizatie si progres. Pai astia doi nu raspund in nici un fel la comanda „Aport”. Astia doi si-ar dori o clasa conducatoare care sa defineasca eficienta macar in aceeasi termeni ca si ei. Fara coruptie, favoritisme, nepotisme, si alte isme otravitoare.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Aprilie 13, 2008 la 2:07 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: