Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Unde sunt masurile de restructurare de la Dacia?

leave a comment »

Directorimea franceza de la Dacia nu reuseste sa anunte un set de masuri adevarate pentru restructurarea uzinei de la Pitesti pe fondul prabusirii pietei auto. Singura masura vizibila pana acum a fost trimirea angajatilor Dacia in somaj ca si cum cele mai mari costuri ale francezilor la uzina pitesteana o reprezinta cele cu forta de munca romaneasca si nicidecum altele mai „prozaice” cum ar fi cele legate de restructurari la biletele de avion la business class, mese de protocol si pachete salariale stimulative pentru sefimea frantuzeasca.

Criza arde si babele se piaptana tacticos

Nu e nici un damf de sindicalism rosu ci de o contrapondere la cersetoria si caciuleala celor de la Renault la Guvernul Romaniei pentru stipendii si facilitati de la stat – din buzunarul nostru al tuturor, din taxele si impozitele platite de noi toti – pentru ca oricum este la moda. Cei trei mari giganti americani – GM, Ford si Chrysler – cersesc pentru ca modelul lor de business e esuat, majoritatea producatorilor europeni e in genunchi la acelasi stat iar cireasa de pe tort clasicul Volvo e pe cale sa ajunga pe mana chinezilor si nici mofturosii de la Saab nu se simt prea bine in portofoliul GM.

Vrem sa stim daca tot punem bariere vamale pentru importurile second hand si daca tot vom da de la buget sau vom renunta la colectarea unor taxe in favoarea Dacia unde pachetul de actiuni majoritar e detinut de francezi, care sunt masurile pe care Renault le ia pentru reducerea costurilor altele decat somaj pentru angajati.

P.S. Spre comparatie indienii de la Mittal Steel n-au cerut nimic de la Guvern, au anuntat o serie de taieri de costuri ce afecteaza directorimea si incearca deocamdata sa nu renunte la locuri de munca. Daca un indian fie el si lider mondial in siderurgie o poate face de ce un francez care e intre primii 10 producatori auto din lume nu o poate face?

Anunțuri

Written by steliannegrea

Decembrie 9, 2008 la 9:11 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: