Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Dau un Renault/Ford pe o mie de IMM-uri

leave a comment »

Nu trece o zi fara ca marile corporatii prezente in Romania ca stindarde ale capitalismului sa nu se remarce prin solicitari pur socialiste. Deunazi Renault si Ford au lansat, sanchi, pe surse informatii cum ca ar avea nevoie de garantii de stat pentru credite pentru continuarea investitiilor lor din Romania. Adica mai pe sleau ne cer acum ceea ce ne-au indemnat in anii trecuti sa nu cumva sa mai face: sa implicam la nesfarsit statul in economie si sa lasam economia de piata sa functioneze dupa propriile reguli fara ingerintele statului.

Doua companii ce pareau respectabile – Ford si Renault – cu investitii la fel de respectabile si cu o directorime americana si franceza ce s-a preumblat in toata lumea unde a invatat economie de piata vin la sTatucul roman sa le garanteze credite pentru ca acestea sa isi continue investitiile in Romania. Pai si cu economia de piata cum ramane domnilor? Pai va lasati asa la mana unor functionarari de la marginea Imperiului European ca sa iscaleaca e adevarat in numele nostru al tuturor pe niste hartii care sa va permita dvs sa luati credite de la banci pentru ca singuri nu mai sunteti in stare? Doar asa ca un exemplu, statul roman are de platit circa 1,4 miliarde de euro in contul companiilor care nu si-au platit datoriile garantate de acelasi stat roman.

Dar de ce nu le spuneti romanilor care ar trebui sa va garanteze prin intermediul statului lor ce inseamna faptul ca cereti aceste garantii? De ce nu le spuneti de exemplu ca in cazul in care Ford sau Renault nu vor mai putea plati acele credite noi toti ceilalti vom fi nevoiti sa scoatem din buzunar bani pentru a plati aceste credite. Adica ca la Bancorex sau la alte investitii de stat falimentare. Falimentare doar pentru noi nu si pentru cei care au luat creditele si care au papat banii.

Dragi directori de la Renault si Ford care ati beneficiat de o caruta de facilitati fiscale de la statul roman adica de la noi toti la momentul in care v-ati instalat in Romania facilitatile de productie va rugam sa nu mai apasati atat de puternic pedala milogelii ieconomice si sa va ganditi ca armata sutelor de mii de IMM-uri se descurca singura fara vreo mana intinsa de la stat.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Decembrie 15, 2008 la 1:08 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: