Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Fara 22 decembrie am fi trait intr-o criza economica perpetua

leave a comment »

Kriptocomunistii si sekuristii sunt pe cale de a-si atinge telul: sa fim loviti de un val de plictiseala si dezgust cand vorbim de 22 decembrie si de efectele loviturii de stat orchestrata de ei in urma cu 19 ani. Ce mare scofala ca am schimbat pe democratie cand uite cat de rau o ducem acum uite ca vine ditamai criza economica peste noi cand ne era asa de bine in economia comunista unde fiecare avea cate ceva, nimic mai mult decat vecinul, si niciodata cat ar fi putut sau cat si-ar fi dorit. Dar intregul sistem falimentar ce a sucombat sub propria greutata iti dadea cate ceva dupa ce ti-a luat absolut totul: llibertatea de a fi propriul stapan.

Fara 22 decembrie nu l-am fi avut pe Patriciu, pe Ostahie, si nici chiar pe Jiji Bekali fugarit de procurori pentru neinsemnate blaturi. Fara 22 decembrie nici chiar Iliescu nu s-ar fi putut duce la Carrefour pentru cumparaturi cu cele cateva monede primite „in dar” de la cei cativa revolutionari ieri la comemorarea revolutionarilor. Fara 22 decembrie nu l-am fi avut pe Basescu acum un an si deva intr-un alt hypermarket admonestand o „tiganca imputita” pentru ca e prea insistenta.

Dar trecand cu aceste „metafore vizuale” adanci si bune pentru unii doar pentru povesti la gura semineului fara 22 decembrie am fi evoluat in continuare intr-un mediu economic de partea friguroasa a cortinei de fier intr-o perpetua criza economica. Nu am fi avut ca in kapitalizm criza economica ciclica ci am fi trait o permanenta criza economica pentru ca proprietatea privata – caramida de temelie a economiei de piata – ar fi fost intr-adevar un „moft” al drojdiei urat mirositoare din Comitetul Central al PCR care decidea cu de la sine putere cate Dacii se produc, cate sticle de Brifcor se scot pe piata si cate perechi de Dragasani se dau poporului.

Doar din punct de vedere strict economic nici cel mai mare geniu nu va putea prevedea prin nici o fantasmagorica formula matematica ce nevoi are romanul daramite un nespalat, mitocan, needucat si mocofan lider de partid comunist. Doar jocul liber al economiei de piata poate regla simplu raportul dintre cerere si oferta. Ganditi-va daca romanii ar fi putut dispune de proprii lor bani in comunism si nu ar fi fost confiscati de regimul kriminal daca Casa Poporului s-ar mai fi construit sau oricare alt edificiu comunist ar mai fi fost construit?Toti acesti bani cheltuiti aiurea ar fi fost utilizati in scopuri care ar fi adus profit si bunastare fiecaruia dintre noi.

Un 22 decembrie fie el adus de dorinta de schimbare a sekuristilor din spatele diktatorului si pentru care a fost nevoie sa moara 1.300 de romani aduce libertate numai sa cadem in uitare, nepasare si sa nu ne lasam loviti de plictiseala cand auzim vorbindu-se de Revolutie. Nepasarea si plictiseala fata de 22 decembrie sunt la fel de incriminante ca si crimele comunismului.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Decembrie 21, 2008 la 7:53 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: