Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Dezamagire. Boc incepe cu dreptul si parca ne da sperante

leave a comment »

Nu m-as fi asteptat la o asemenea determinare la Boc afisata cel putin la nivel declarativ. Dupa prima sedinta cand vezi cel mult cat de moale a fost fotoliul lui Tariceanu sa anunti ca te iei la tranta cu salariile monstruoase ale direktorimii rosii si a functionarimii de neclintit. Bravos. Mai ales ca miliardul de euro pe care l-a anuntat initial ca si o prima reducere de cheltuieli guvernamentale este luat de la direktorimea rosie si functionarimea de rang inalt care ar trebui sa asigure mentinerea pe linia de plutire a aparatului guvernamental intr-un an de criza economica.

Sa fim totusi si un pic pesimisti: de la declaratii Boc si ai lui sa treaca la fapte si sa puna in aplicare aceasta plafonare a salariilor direktorimii rosii din aparatul de stat pentru ca e bine ca ne furnizeaza stiri pozitive si foarte bune din punct de vedere economic dar vrem sa devina cu adevarat fapte si sa nu cumva sa ne trezim peste doua-trei luni cu fluturasi ai direktorimii rosii in presa cum ca de fapt nu li s-au micsorat salariile ci de fapt le-au fost marite ba li s-au redus si numarul orelor de munca si li s-a mai permis o deplasare in strainatate in plus pe luna cu secretara dupa ei.

Din pacate pentru multi dintre noi chiar si pentru mine Boc a aruncat pe piata mesajul korekt si cel mai asteptat cu putinta: REDUCEREA drastica a cheltuielilor guvernamentale in perspectiva unui an de criza. E primul pas dar nu singurul. El trebuie urmat de taierea cheltuielilor guvernamentale fie aberante pentru vremurile care ne asteapta fie aberante in orice situatie cum ar fi marile contracte guvernamentale mosite de aceeasi direktorime rosie si de functionarimea de neclintit cu cateva luni inaintea terminarii mandatului lui Tariceanu gen masini de pompieri de 500 de mil. lei, elicoptere de 250 mil euro, reparatii de drumuri de vreo 2 mld. lei etc etc.

Masura lui Boc este cu atat mai surprinzatoare cu cat Cabinetul sau colcaie de grupuri de interese care mai de care incepand cu cel al lui Videanu care controleaza cele mai importante ministere – Economia si Finantele – si trecand pe la Udrea cu al ei aparent nesemnificativ Turism si terminand cu Ferrari de la Sanatate si cu stersul de la Mediu dar a carui respiratie are gust de Mazare.

Daca va reusi sa-i tina in frau pe acesti baietasi care au nevoie de cash pentru a-si impresiona secretarele prin Insulele Azore si Baleare dar si pe fetitele cu necesitati de Hermes si Vouitton Boc are sansa sa devina chiar Mare la sfat. Aaa, si sa nu uitam: sa nu umble nici la cutiuta muzicala a taxelor si impozitelor pentru ca si noi cei care ne facem veacul prin Romania vrem sa trecem prin criza economica ca gasca prin apa sau ceva de genul asta fara sa fim nevoiti sa muncim mai mult cand vanzarile tutor scad doar pentru ca salariile profesorilor, ale bugetarilor si alocatiile dar si pensiile sa creasca intr-un an cat salariile noastre in 10.

Reclame

Written by steliannegrea

decembrie 24, 2008 la 9:10 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: