Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Mai Putin Gaz

leave a comment »

Joc banal de cuvinte care descrie o certitudine si mai banala: din varful turnului Gazprom cativa ex-KGB-isti din randul carora provine si actualul presedinte al Rusiei pun pe jar la figurat o Europa inghetata la propriu si o Romanie cu dintii clantaind de frig. Acesta este rezultatul unui joc in care economia de piata care duce mari batalii in Occident la acest moment din cauza crizei economice cedeaza in fata etatismului te tip mafiot-statal ce duhneste a spioni pusi pe imbogatire rapida.

Ce e Gazprom: un imperiu gazos la comanda caruia se afla o oligarhie politico-securistica ruseasca cu care se tine la foc mic Imperiul European cand literalmente „vrea muschii lor”. Aflati in fata crizei economice care le bate la poarta – cu datorii de 50 miliarde de dolari catre banci, cu scaderi catastrofale ale pretului la gazele naturale care urmeaza pe cel al petrolului – sekuristii rusi recurc la aceeasi metoda clasica a santajului consumatorului captiv cand il arde buza mai rau. Mafia politico-securistica ruseasca de la varful Gazprom nu mai da semne ca o mai intereseaza pretul gazelor si stabileste dintr-un birou calduros si aburind a vodca pretul cu fiecare stat in parte ca asa vrea muschii ei. Ce economie de piata, ce competitie libera, ce raport intre cerere si oferta cand la un capat al gazelor suntem noi care va facem pe voi. Pe voi aia care oricum nu aveti alternativa si care stati acum in ianuarie in frig.

Intre ei si noi se mai afla o alta mafie politico-securistica a ucrainenilor care s-au gandit ca acum daca tot sunt alegeri la ei in tara sa mai profite un pic si sa intepe teava de gaz la fel cum facea romanasii nostri daca va mai aduceti aminte acum cativa ani la teava de benzina care venea de la Petromidia.

Si tot intre noi si ei mai sta o companie WIEE Romania SRL detinuta pana mai ieri de Gazprom si germanii de la Wintershall si care acum e detinuta doar de acestia din urma care fac cu doar patru angajati afaceri de 700 de milioane de lei. O fi bine!Pai daca tot nu stiti de ce afaceri sa va apucati acum in criza economica puteti sa faceti o companie care sa importe gaz cu conditia sa stiti pe cineva din anturajul lui Putin care a decis stand picior peste picior sau cu rusoaica lui model in poala ca e cazul sa mai stoarca niste cash de la consumatorii sai captivi din Europa.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Ianuarie 6, 2009 la 12:50 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: