Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Rusul taie gazul, rusul aduce pacura. Romanul nu ingheata

leave a comment »

Castigi, pierzi, negustor te numesti. Daca tot rusii de la Gazprom ne-au taiat gazele de ce nu tot rusii adica Lukoil si Rompetrol ne rezolva deficitul de combustibil aducandu-ne pacura de peste hotare pentru ca asa le-a cerut-o Videanu astazi. Situatia s-a inrautatit si mai tare daca nu ati simtit inca in casele voastre dupa ce picior peste picior Putin si gasca lui de kaghebisti au decis ca, dintr-un birou de la etajul 20 al cladirii Gazprom, sa taie de tot gazele la toata Europa. Sa-i mai auzim acum pe aplaudacii regimului autocratic rusesc ca il mai idolatrizeaza in alt fel decat in propria minte ca ii aruncam peste bord instantaneu! Sa-i vedem acum pe aceeasi aplaudaci daca mai reusesc inghetati bocna in propriile lor apartamente – mausolee ale somnului clasei muncitoare ceausiste – ca mai preaslavesc gasca de kaghebisti pusa pe imbogatire rapida care si-a instaurat cartierul general la Kremlin.

Si ironia sortii cine altcineva decat tot niste rusi cei de la Lukoil si de la Rompetrol – detinuti de statul Kazahstan totusi – ar putea sa ne ofere alternativa la actuala criza a gazelor prin livrarea unor importante cantitati de pacura pentru ca centralele sa treaca pe sursa alternativa de energie. Si cum ii sade bine romanului in plina criza va indesa sume consistente tot in buzunarele altor mafii politico-sekuriste, intr-adevar altele decat cele din jurul gazarilor de la Gazprom.

Cateva intrebari totusi: la ce costuri cumpara statul roman pacura pe timp de iarna de la cele doua companii de rusnaci stiut fiind faptul ca iarna pacura e mai scumpa si stiut fiind faptul ca atunci cand esti strans cu usa esti dispus intotdeauna sa oferi un pret mai mare?Cand ne vor prezenta si noua factura si o mica analiza privind costurile de oportunitate care sa justifice achizitia de pacura de la cele doua companii la costuri mult mai mari?

O mica „satisfactie” (doar in acest context, ca altfel se numeste o alta simpla ironie a sortii) amara si nedreapta totusi la final: prima victima de proportii a sistarii gazului rusesc catre Romania este compania ruseasca Mechel Targoviste. Poate vom reusi sa-i trimitem pe actionarii rusi de la Mechel sa negocieze o reluare a furnizarii gazului pentru ca noi toti ne dorim sa traim intr-o economie de piata unde e concurenta si democratie, singurele doua „bagatele” cu care nu se obisnuiesc rusnacii de la Gazprom.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Ianuarie 7, 2009 la 1:30 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: