Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Criza economica ne impinge catre autocratie

leave a comment »

Se intampla. Jocul reinstaurarii unui nou regim autocratic in Romania a fost demarat si la nivel oficial de catre Basescu prin discursul de ieri privind modificarea Constitutiei. Puteri mai mari pentru Presedinte, parlament unicameral si posibilitatea dizolvarii acestuia de catre acelasi Presedinte cu puterile sporite cand isi doreste domnia sa. Curata autocratie!

Criza economica in care am intrat este pretextul ideal pentru reinstaurarea unui regim care sa fie condus de Basescu si camarila sa politica formata din Udrea si grupul Niro dar si din asfaltatorii de la Euroconstruct si nu numai. Nimic nu il va mai impiedica pe Basescu & camarila sa reorienteze pompa cu bani publici catre conturile firmelor sale prietene care vor castiga pe banda rulanta toate licitatiile pentru constructia de drumuri si autostrazi. Basescu va taia panglici si va arata Patriei, care va trebui sa ii mai dea un nou mandat de 5 ani in acest an, ca munceste in timp ce camarila sa va urmari cum conturile cresc, cresc, si nu se mai opresc.

E trist ca la aproape 20 de ani de la Lovilutie in plan politic ne indreptam catre autocratie in timp ce in plan economic catre practici de camarila. Vocile politice se vor imputina pentru a se auzi singura Voce in timp ce spiritul antreprenorial – cel gen Sucu sau Georgescu de la Gecad – va insemna doar afaceri de succes facute cu statul. Statul care va fi al lor.

Viitorul va suna cam asa: vom avea un buget de stat de care vor fi lipite doar firmele camarilei. Vom avea taxe si impozite pe care camarila le va putea ocoli pe cand noi nu vom putea in ruptul capului. Vom avea organe fiscale de control care vor ocoli camarila dar nu si pe noi ceilalti. Poate ca acum dar atunci nu veti mai putea vocifera, misca in front, susoti, carcoti etc.

Vindeti si mutati-va intr-o insula de prin Vestul Africii condusa de vreun canibal inamorat de porcusori de Guineea macar ala nu o sa va vaneze cu pretorienii de la DNA pentru a-i plati taxa de protectie pentru ca ii veti fi platit deja taxe si impozite.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Ianuarie 15, 2009 la 12:54 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: