Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Guvern cu venituri prabusite dar cu cheltuieli inca opulente

leave a comment »

Este prea mare liniste pe chipul politrucimii ce vrea sa ne scoata din criza in ciuda cifrelor Finantelor care arata o scadere dezastruoasa a contributiilor declarat de marii contribuabili in octombrie si noiembrie 2008 tocmai cand ne lovea criza economica pentru prima data. Productia si furnizarea de energie electrica a raportat contributii la buget cu 42% mai mici in octombrie fata de iulie 2008, comerciantii si producatorii auto au inregistrat scaderi de 40% si radiografia inceputului caderii e completata de alte piete. Asta inseamna ca baietii astia au mari probleme la randul lor pe pietele pe care activeaza din cauza incetinirii bruste a cererii motiv pentru care raporteaza mai departe scaderi si isi iau unii dintre ei un credit cu dobanda zero de la stat.

In tot acest timp in care veniturile li se reduceau de la o zi la alta politrucii promiteau cresteri de cheltuieli pe care doar senzatia de greata te impinge sa nu le mai pomenesti. Nici acum aceeasi politicieni care promiteau marea cu sarea nu arata ca stiu exact ce ni se intampla si nu anunta nici o scadere REALA a cheltuielilor bugetare ci taie pe ici pe colo dar nu prin partile esentiale. In schimb agenda publica e invadata la nivelul interesului politrucimii de luptele de putere pentru sefia Ministerului Internelor si a serviciului sau secret care poate inclina prin mojiciile incredibile la care se preteaza balanta puterii in favoarea PSD sau PD-L.

Nici unul dintre contractele suculente si magalomanice ale lui Tariceanu nu a fost oprit sau diminuat semnificativ de Boc. Doar spitalele de 4,2 de miliarde de euro pentru constructia a 35 de spitale – in timp ce alte 400 de spitale stau in paragina – pentru care ar trebui „poprit” bugetul Sanatatii pe urmatorii patru ani nu e stopat iar exemplele pot continua la nesfarsit cu Loganul de 70.000 de euro sau contractele de 2 miliarde de euro pentru deszapezire si intretinerea drumurilor castigate cum altfel si de camarial PSD dar si mai ales de cea a PD-L.

La nivel de discurs public rolul statului nu este nicidecum redus prin taierea la sange a cheltuielilor guvernamentale ci din contra sporit prin incredintarea unor puteri sporite statului pe perioada de criza prin majorarea cheltuielilor guvernamentale cu noi si noi lucrari megalomanice de infrastructura. Ne uitam in gura lui Boc si a lui Videanu asteptand solutii de criza ca si cum aceasta dispare dupa prima livrare a unui lot de borduri.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Ianuarie 19, 2009 la 2:41 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: