Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Cum risc sa-i suport „dobanda” lui Mihai Gadea catre Dan Voiculescu, bancherul

leave a comment »

Restricţiile impuse băncilor de către BNR la creditele acordate populaţiei îl transformă pe domnul Dan Voiculescu într-un mic bancher de cartier.
Deşi gestul mogulului seamănă mai mult cu apucăturile naşului mare care aruncă cu banii în lăutari . Fără număr.
Dar rămân totuşi la ipoteza că din cauza băncilor care nu prea mai iau în calcul veniturile pe drepturi de autor la creditele acordate persoanelor fizice, jurnaliştii aleg să se împrumute frumos de la patroni. După negocieri intense…
Altfel nu pot să-mi explic de ce un moderator de talia lui Mihai Gâdea, pe deasupra şi şef al Antenei 3, s-ar împrumuta cu 200.000 de euro de la patronal său, ditamai lider informal al opoziţiei noastre democratice.
Sau poate că jurnalistul avea nevoie urgentă de bani ca să-şi achite obligaţiile către stat, de pe urma aceloraşi venituri din drepturi de autor.
Acum înţeleg mai bine de ce domnul Voiculescu îmi cere 100.000 de euro pentru motivul stupid că l-aş fi defăimat public (de parcă mai poate cineva să-i ştirbească imaginea…).
Ce mă surprinde este însă că domnul Voiculescu (mă feresc să-l alint domnul Felix, pentru că mă mai trezesc cu încă un proces de vreo 100.000 de euro şi risc să-i achit integral creditul domnului Gâdea) l-a împrumutat şi pe Sorin Pantiş, fost ministru al comunicaţiilor pe vremea privatizării Romtelecom, şi fost mare şef al unei mici companii de asigurări a domnului Voiculescu.
O informaţie aflată din BNR este că domnul Pantiş – imprumutat cu un maruntis de 950.000 lei plus 540.000 de dolari – a fost propus anul trecut să preia funcţia de vicepreşedinte al băncii Volksbank, cu care trustul dlui Voiculescu avea un ditamai contractul de publicitate. În calea numirii fostului ministru a stat chiar BNR care a refuzat să-i aprobe dosarul pentru această funcţie la banca germană preluată de ruşi.
Mărinimos cu subordonaţii săi, Dan Voiculescu vrea bani de la mine pentru că i-am arătat crăpăturile morale din trustul său drag, arătând cum un alt fost ministru, Codruţ Şereş, alt mare şef în trustul Intact, confundă jurnaliştii cu directorii de la Hidroelectrica.
Acum ce l-o fi determinat pe Mihai Gadea să accepte 200.000 de euro (bani la sacoşă sau în conturi) de la patronul său şi cum îşi mai poate clama independenta editoriala in aceste conditii e un mister încă neelucidat.
O întrebare rămâne totuşi: sub ce formă îşi plăteşte dobânda domnul Gâdea?
În euro, pe bază de EURIBOR, în franci elveţieni sau din vorbe, la ore de maximă audienţă?
Sau poate şi-o fi făcut calculele domnul Voiculescu că, dacă ia banii de la mine, îi poate ierta, la pachet, pe domnii Gâdea şi Pantiş de dobândă?

Reclame

Written by steliannegrea

iunie 21, 2011 la 11:38 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: