Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

De ce refuza CNA, de mai bine de 440 de zile, un raspuns in cazul Stelian Negrea-Intact-Antena 3?

with 3 comments

06 august 2012

Către Consiliul Naţional al Audiovizualului

În atenţia : Răsvan Popescu, preşedinte

Ioan Onisei, vicepreşedinte

Mircea Valeriu Deacă, membru

Constantin Duţu, membru

Narcisa Iorga, membru

Valentin Alexandru Jucan, membru

Mihai Mălaimare, membru

Cristian Mititelu, membru

Gelu Trandafir, membru

Cristina Trepcea,membru

Lorand Turos, membru

Stimaţi membri ai Consiliului Naţional al Audovizualului,

Se împlinesc astăzi 448 de zile de la audierea mea în cadrul unei şedinţe publice a CNA având ca subiect ingerinţele editoriale grave ale conducerii trustului Intact, din care face parte şi Antena 3, în conţinutul editorial al Departamentului de Investigaţii din cadrul acestui trust media, departament pe care l-am condus timp de câteva luni.

Se împlinesc 440 de zile de când v-am trimis dovezi privind şantajul editorial practicat de trustul media Intact din care face parte şi Antena 3 la adresa oamenilor politici şi la adresa companiilor comerciale cu care fie se aflau într-un diferend juridic , fie nu aveau încheiat un contract de publicitate.

De atunci însă tot aştept un răspuns oficial de la instituţia publică Consiliul Naţional al Audiovizualului. Sau măcar un răspuns simplu la întrebarea: am sau nu am dreptate?

CNA s-a autosezizat în cazul meu, mi-a cerut dovezi, iar după ce le-a primit a tăcut, deşi este instituţia statului român chemată să monitorizeze şi să sancţioneze abaterile de la lege şi de la etică din televiziuni.

Lipsa unui răspuns din partea CNA la acuzaţiile mele (însoţite de dovezi clare şi punctuale pe care vi le-am prezentat în cadrul audierii publice şi pe care vi le-am trimis pe email în data de 25.05.2011 şi pe care vi le mai trimit şi astăzi) i-a încurajat pe şefii din trustul Intact să mă hărţuiască exact ca pe vremea fostei Securităţi , probabil în speranţa că voi renunţa. M-am trezit cu plângeri penale la Poliţie. Apoi, mi-au sunat foşti prieteni ca să afle orice amănunt posibil scandalos din trecutul meu, mi-au făcut plângeri la Garda Financiară, m-au acţionat în judecată în două procese în care îmi cer, printre multe altele, cel puţin 200.000 de euro drept despăgubiri pentru că am dezvăluit practicile lor murdare. Apoi, mi-au ameninţat soţia oficial că-i iau casa dacă eu nu le pot plăti despăgubirile iraţionale şi nejustificate pe care le cer. Au mers până acolo încât au avertizat-o să nu cumva să-şi vândă casa pentru că o vor ei.

Jurnaliştilor nu li se mai rup mâini şi picioare pentru că este mai uşor să-i ameninţi, cerându-le despăgubiri exorbitante în bani şi ameninţându-i că le iei casa. Mi-a fost impus un contract cu clauze abuzive, pe care nu l-am semnat, şi prin care nu aveam pur şi simplu voie să pomenesc ani de zile de acum încolo de şantajul editorial practicat de trustul Intact şi nici să spun ceea ce gândesc despre conducerea aceluiaşi trust media. Adică mă transformau în sclavul lor ani de zile şi după ce nu mai lucram cu ei nu numai cât timp lucram pentru ei. Deşi în fapt un contract de muncă, aşa cum de altfel recunosc chiar reprezentanţii trustului Intact, contractul, pe care cei din acest trust media ar fi dorit ca eu să-l semnez, a fost în mod insiduos împins în zona comercială, astfel încât jurnalistul să nu mai beneficieze de nici un fel de drept.

Ascunderea într-un sertar de către CNA, timp de peste 440 de zile, a unei decizii în ceea ce mă priveşte s-a realizat în ciuda unor reacţii extrem de viguroase din partea societăţii civile referitoare la dezvăluirile mele. Doamna Ioana Avădanei, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, doamna Brânduşa Armanca, reputat profesor de jurnalism şi director al Institutului Cultural Român de la Budapesta şi domnul Mircea Toma, directorul agenţiei de monitorizare a presei Active Watch au luat poziţie publică faţă de practicile trustului de presă dezvăluite de mine. Am menţionat doar trei voci, dar au fost cu mult mai multe. Cazul meu a fost inclus şi în raportul Freex privind Libertatea Presei în România în 2011.

Deşi v-am prezentat dovezi solide privind practicile abuzive din trustul Intact, în special în televiziunea Antena 3, faptul că jurnaliştii sunt trataţi ca simpli executanţi ai unor interese meschine ale şefilor şi patronilor, că aceste dezvăluiri mi-au atras o hărţuire permanentă din partea trustului Intact, că aceleaşi dezvăluiri au stârnit o reacţie de indignare şi dezaprobare din partea societăţii civile şi a breslei jurnaliştilor, totuşi de mai bine de un an aţi decis să ignoraţi cazul meu şi dovezile furnizate.

Nici după atâta timp, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, nu a binevoit să pună pe ordinea de zi a CNA raportul de monitorizare a ştirilor Antena 3 realizat după dezvăluirile mele. Un refuz pe care nu pot să-l interpretez decât prin prisma întâlnirilor pe care domnul Răsvan Popescu le are constant după şedinţele CNA cu avocatul trustului Intact din care face parte Antena 3.

În speranţa că veţi reuşi să-mi daţi un răspuns în această viaţă,

Al dumneavoastră,

Stelian Negrea-Jurnalist

Anunțuri

Written by steliannegrea

August 7, 2012 la 8:31 am

Publicat în Uncategorized

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mai ai de asteptat. nu esti o prioritate pt CNA. acum se tem pt scaunele lor… scuza-mi cinismul, dar cred ca nu l-ai uitat ^^

  John Enache

  August 7, 2012 at 10:09 am

 2. My friend… U suck big time! Esti patetic….

  Seful tau

  August 10, 2012 at 9:56 am

 3. CNA a devenit o institutie aflata in slujba unor persoane si nu a ADEVARULUI! Apropo, puteti sa-mi spuneti cum putem NOI, cetatenii, sa solicitam o analiza a activitatii CNA! Doresc sa cer acest lucru in numele societatii civile din care fac parte!

  Dorin Stanica-Ezeanu

  August 10, 2012 at 10:35 am


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: