Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Semneaza Petitia „Nu puneti botnita presei!”. Eu am semnat-o

leave a comment »

Doar 7 semnaturi pana acum.  Grabiti-va sa semnati desi e loc pentru toata lumea. In caz ca va intrebati pe unde se mai pune in aceste zile pumnul in gura presei, Africa de Sud, Zimbabwe tari cu „puternice” democratii : http://blogs.aljazeera.com/blog/africa/s-africa-bill-has-parallels-zimbabwe-law.

M-a bucurat pozitia judecatorului Adrian Toni Neacsu, initiatorul petitiei „Nu puneti botnita presei” desi n-am fost un sustinator al modului cum si-a pledat cauza in conflictul din CSM:

„Inca din 1997, prin Rezolutia nr.1123, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a solicitat Romaniei sa modifice articolele 200, 205, 206, 238 si 239 din Codul Penal, afirmand ca acestea „sunt inacceptabile, respectiv incalca in mod substantial dreptul la viata intima si libertatea presei”.
In 2011 Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma ca insulta si calomnia nu mai sunt incriminate penal in Romania.
In 2013, Curtea Constitutionala anuleaza hotararea instantei supreme si reintroduce astfel insulta si calomnia in Codul Penal.
Intr-o societate democratica dreptul de a fi informat este inviolabil.
Semneaza petitia daca iti doresti o presa libera si jurnalisti neinhibati!”

M-a intristat pozitia judecatorului Cristi Danilet caruia i-am luat apararea in toate emisiunile tv unde am fost prezent mai ales ca domnia sa a fost atacat pe nedrept in acelasi conflict din CSM:

http://cristidanilet.wordpress.com/2013/04/30/ccr-a-decis-insulta-si-calomnia-inapoi-in-codul-penal/

Din nefericire domnul Cristi Danilet, probabil sufocat de experienta personala negativa cu mass-media, aproba reincriminarea insultei si calomniei in Codul Penal.

Raspunsul pe pe FB a fost acesta: „Gresiti fundamental domnule Cristi Danilet. E mai sanatoasa de o mie de ori o societate cu Mihai Gadea si Mircea Marian tocandu-si adversarii politici decat una in care insulta si calomnia – ce pot merge de la o privire cu spranceana ridicata pana la dezvaluiri incendiare – sunt incriminate penal. Aceasta reincriminare nu poate decat sa intimideze si sa puna pumnul in gura presei. Si azi un proces pentru nimic, maine pentru ceva vag si toata lumea trece printr-un sanatos proces de reeducare. Eu zic totusi ca mai e nevoie si de Lege a presei-ca o sa gasiti musterii si pentru un astfel de demers legislativ- si cu presa care traverseaza o criza economica profunda, care o predispune la tot felul de compromisuri, ne aliniem cu totii politicii oficiale, oricare ar fi aceea. Si odata ce Nastase Adrian a iesit din puscarie incepem sa ne aducem aminte de cat de bine o ducea presa pe vremea lui.”

Pana acum doar agentia de monitorizare a presei Active Watch a mai semnalat consecintele extrem de grave ale acestei reincriminari a insultei si calomniei. In rest toata lumea doarme,  sa nu mai vorbim de Clubul Roman de Presa (CRP) condus atatia ani de Cristian Tudor Popescu, unul dintre responsabilii decaderii mass-media romanesti a carui mostenire pentru generatia tanara va ramane o inganare a melodiei lui Cezar Ouatu de la Eurovision.

 

 

Anunțuri

Written by steliannegrea

Mai 1, 2013 la 4:33 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: