Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Unde-i Tolontan? Unde-i CTP? Unde-s Vocile Romaniei jurnalistice?

with one comment

http://www.tolo.ro/2011/05/17/seres-si-negrea-mai-usor-cu-jurnalismul-pe-banda/

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-14910114-referatul-dna-cazul-sorin-alexandrescu-directorul-antenei-1-incercat-santajeze-companie-cablu-pentru-castig-7-2-milioane-euro.htm

Acum doi ani cand am dezvaluit practicile de santaj editorial din Antene pe care procurorii vad ca le instrumenteaza juridic acum in dosarul lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group retinut pentru 24 de ore, eram admonestat de Luceafarul presei romanesti, Catalin Tolontan, care imi zicea sa o las mai usor cu “jurnalismul pe banda”, aluzie la faptul ca facusem o serie de inregistrari ca orice jurnalist pentru a strange probe. Pentru ca atunci putini m-au crezut iar ca jurnalist trebuie sa oferi probe. La vremea respectiva Catalin Tolontan zicea ca nu are nici o simpatie pentru mine si ca avea dubii ca lucrurile ieseau asa cum le dicta Seres cel care participa la sedinte cu familia Voiculescu. I-as oferi acum ca lectura lui Catalin Tolontan cele 27 de pagini ale referatului procurorilor DNA referitoare la operatiunea de santaj pusa la cale de Sorin Alexandrescu pentru 20 de milioane de euro.

Cu totii stim anvergura nationala a etichetarilor lui Catalin Tolontan: el este citat, intrebat si ascultat cu condescendenta la fiece dezbatere mai aprinsa din societatea romaneasca fie ca e vorba de sport sau orice altceva. Numai ca astazi, Catalin Tolontan tace complice, doar, doar scandalul o trece. Am inteles ca o televiziune l-a sunat insistent ieri dimineata dar nu le-a raspuns. Nici macar un sms nu le-a dat sa le zica ca este in vacanta, este pe scaunul dentistului sau are o problema personala. Blogul tolo.ro nu pomeneste nimic despre uriasul scandal in care este implicat directorul Antenelor si oriunde s-ar afla Tolo nu s-a grabit sa scrie cateva randuri despre astfel de practice murdare in trustul media unde si el activeaza.

O alta voce puternica si rezonanta din mass-media care tace zilele acestea este cea a lui CTP, cel care s-a remarcat in ultimul timp printr-o inganare otv-ista a lui Cezar Ouatu. N-am vazut aparitii la tv sau editoriale ale Crucisatorului presei romanesti in care sa infiereze/admonesteze/sa spuna ceva despre modul in care un ditamai directorul de televiziune santaja administratorul/directorul unei companii comerciale din Romania. Crucisatorul este doar pe hartie ca, in realitate, cand e vorba de breasla, la a carei cadere a asistat cu ridicari din umeri indiferente din postura de sef al Clubului Roman de Presa pentru mai multi ani, s-a dovedit doar un Remorcher al interesele mogulilor media.

E nevoie de reactia celor doi, si nu numai, nu pentru ca am invocat-o eu un pic ironic si nu pentru orgoliul meu propriu – ca de doi ani de zile de cand ma lupt cu Antenele inclusiv in instante unde-mi cer daune uriase de sute de mii de euro am renuntat la orgolii desi tot imi face placere sa zic “V-am zis eu” sau “Ati ajuns la vorba mea” – ci pentru sanatatea breslei, pentru consumatorul de media si pentru cei care viseaza de mici sa devina jurnalisti cum poate viseaza sa ajunga doctori, procurori, politisti, sportivi etc. E nevoie de o reactie si pentru cei cu care ne luptam zi de zi – politicieni, afaceristi, birocrati etc sa le spunem ca nu prin santaj ne facem noi meseria sic a este doar o exceptie de care ne delimitam si pe care o condamnam. Nu prin frica indusa prin santaj editorial/mediatic isi fac meseria cei mai multi jurnalisti ci prin mijloace oneste, de multe ori precare si platite cu bani putini.

 

 

Anunțuri

Written by steliannegrea

Mai 31, 2013 la 3:21 pm

Publicat în Uncategorized

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. bine ca mai sunt si jurnalisti adevarti ca tine.credeam ca avem numai lichele si slugi

    jean

    Mai 31, 2013 at 6:38 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: