Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

De ce-l apara Antenele pe Sorin Alexandrescu ne-am lamurit. Dar de ce-l apara EVZ pe Mitica Dragomir?

leave a comment »

*Multumesc Mircea Badea. Nu faci parte din timpurile acestea daca nu te balacareste un pic la tv Mircea Badea

http://www.evz.ro/detalii/stiri/evz-prezinta-un-document-care-probeaza-santajul-ce-scria-mitica-dragomir-antenelor-inain-1040.html

http://www.antena3.ro/romania/radu-tudor-despre-arestarea-copy-paste-a-lui-alexandrescu-acest-plagiat-ordinar-arunca-romania-in-afara-democratiei-216631.html

 

O fi mai onorabil un Mitica Dragomir asupra caruia planeaza suspiciuni de coruptie prin contractul pe care l-a semnat cu RCS&RDS decat un santajist ca Sorin Alexandrescu asa cum il descriu procurorii anticoruptie? Cum de EVZ deschide astazi ziarul cu un material in care-l iau in brate pe Mitica Dragomir dar infiereaza colhoznic santajul mediatic al Antenelor?E sau nu o dubla masura in materialul semnat de redactorul sef, Simona Ionescu, doamna cu margele venita de la Libertatea, si Horia Tabacu?

Ca Antena 3 prin Mihai Gadea si restul echipei s-au lansat intr-o vasta operatiune de manipulare este pentru ca astia isi vad sandramaua pe cale sa se darame dupa o lovitura naucitoare. Recurg la diverse manipulari: victimizare lacrimogena de tip telenovelistic, infierarea si denigrarea tuturor anchetatorilor, incitarea la nesupunere civica, minimizarea si bagatelizarea definitiei santajului si aducerea acestuia in ochii opiniei publice la nivelul unei contraventii de rand, inventarea unui razboi al institutiilor statului impotriva singurei televiziuni singure si independente ca si cum stafia lui Voiculescu nu mai bantuie prin studiourile lor si in conturile unora dintre ei etc

Dar ce i-o fi apucat pe cei de la EVZ sa-i ia apararea – ei se vor asa intr-un stil mai sofisticat – tocmai lui Mitica Dragomir in contractul semnat cu RCS&RDS mai ales ca procurorii anticoruptie au anuntat ieri ca au demarat investigatii si asupra acestuia pentru ca oricui miroase un parfum asa de coruptie dar, la fel ca in cazul santajului lui Sorin ALexandrescu, trebuie si acesta demonstrat cu dovezi solide. Mie imi pare cel putin dubios cum este construita apararea in articolul din EVZ. Ia auziti una:”Pentru cei care il cunosc de mai multa vreme, este stiu ca Dragomir are la indemana, de obicei in autoturismul personal, actele importante pe care le-a incheiat, la Presedinte al LPF ai in calitate de om de afaceri. Din acest motiv , la intalnirea cu procurorii, Dragomir a putut sa demonstreze acestora, cu acte, ca in asocierea in participatiune intre RCS&RDS si S.C.Bodu SRL s-a incheiat in ziua de 15 august, la 16 luni dup ace drepturile de televizare se atribuisera in urma unei licitatii publice”. Eu cred ca cititorii EVZ sunt luati la misto daca nu chiar de prosti de-a dreptul asa cum o fac Gadea&Badea cateodata: cine-i atat de tembel incat sa creada ca Dragomir isi poarta cu el toata documentele la toate afacerile pe care le-a incheiat el?Pai ce se plimba cu vreo dubita rosie de Posta Romana prin oras “just in case”ca vreodata unui procuror ii vine sa intrebe asa tam-nesam despre afacerile facute de Mitica Dragomir? Le are in format electronic sau pe support fizic Mitica Dragomir actele? Cititi mai departe si va cruciti: tocmai pentru ca avea actele astea cu el in dubita cu care se plimba prin oras Mitica Dragomir a putut demonstra procurorilor ca asocierea lui cu RCS&RDS a fost la 16 luni dupa atribuirea drepturilor de televizare. WHAT? Daca toti stim ca atribuirea drepturilor de televizare s-a facut prin februarie 2013 – si mi-a atras atentia un fotbalist campionatul n-a inceput niciodata in plina iarna ci mai tarziu – iar Dragomir a semnat contractul prin august atunci e clar pentru mine ca – daca pui la socoteala si lunile de negociere dintre Dragomir si RCS&RDS plus redactarea de avocati a contractului – pai cele doua actiuni s-au cam petrecut SIMULTAN ceea ce ridica din nou semne serioase de intrebare.

Nu va mai obosesc cu bravada antisantajista a lui Mitica Dragomir preluata pe nemestecate si in restul articolului din EVZ de ditamai redactorul sef de la EVZ, duduia cu margele la gat, si Horia Tabacu, un jurnalist cu experienta. Dar pentru a va convinge ca-i ceva extrem de putred in acest demers va rog cititi tot articolul si-o sa vedeti filistinismul demersului lor jurnalistic apropiat culmea de cel al celor de la Antena 3 ale caror derapaje deontologice nu se obosesc sa le atace de fiecare data.

Trebuie sa intelegeti ca sunt doua evenimente distincte: contractul dintre Mitica Dragomir si RCS&RDS ce ridica semne de intrebare si santajul mediatic al lui Sorin Alexandrescu. Ambele anchetate acum de procurori. Daca Antenele dadeau pe post ancheta despre contractul respective jos palaria, era o ancheta pentru care-i invidiam. Dar asa i-a mancat sa santajeze pentru o suma colosala 36 milioane euro si acum trebuie sa plateasca, oricat s-ar zvarcoli pe altarul “libertatii presei”. Daca EVZ, s-ar fi limitat sa infiereze doar santajul mediatic al Antenelor si nu s-ar fi aruncat sa-l apere pe Mitica Dragomir, ar fi fost oarecum decent dar asa devin obsceni si-si prostesc cititorii.

In final vreau sa-i multumesc lui Mircea Badea care nu-si aducea aminte aseara de numele meu intreg inainte sa ma imite din cate am inteles. Nu faci parte din timpurile acestea daca nu te balacareste un pic Mircea Badea. Stay calm Mircea Badea si pronunta STELIAN Negrea. Nici in urma cu doi ani cand am facut dezvaluirile despre santajul editorial de la Antene nu-ti aduceai aminte sa ma fi vazut prin Antena 3 –la fel cum nici Mihai Gadea nu-si amintea- dar uite ca dupa atata timp practicile jurnalistice extrem de periculoase sunt instrumentate de procurori cu arestari, cu audieri etc. Lucruri mult mai serioase fata de demersul meu jurnalistic din 2011. Ce bine va statea daca in urma cu doi ani recunoasteati barbateste dezvaluirile mele, ce bine v-ar fi stat daca o faceati cand au aparut primele acuzatii la adresa lui Sorin Alexandrescu. Acum e prea tarziu si va trebui sa jucati cu pantalonii in vine o hora a imposturii pana trece furtuna.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Iunie 4, 2013 la 10:10 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: