Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Gazeta Sporturilor ridicata pe banii lui Ceausescu. Catalin Tolontan a semnat imprumuturi de sute de mii de dolari de la firma Crescent a Securitatii, reprezentanta de Voiculescu Dan (Documente)

leave a comment »

Compania Convergent Media SRL, care publica ziarul Gazeta Sporturilor si http://www.gsp.ro , detinuta actualmente de cele doua fiice ale lui Voiculescu Dan si condusa de Catalin Tolontan a fost finantata cu milioane de dolari din conturile firmei Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd firma Securitatii lui Nicolae Ceausescu al carei reprezentant in Romania era Voiculescu Dan, condamnat in dosarul ICA la 10 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

Cum ajunge administrator al firmei, Tolontan semneaza un contract de imprumut cu Crescent

Conform unei Hotarari AGA a Convergent Media SRL (vezi documentul in facsimil), Catalin Tolontan este numit administrator unic si director general al firmei care editeaza Gazeta Sporturilor pe 23.07.2004 in chiar anul in care companie trece din mainile familiei Voiculescu ca persoane fizice in proprietatea firmei Crescent Commercial&Maritime (Cyprus) Ltd, firma Securitatii lui Nicolae Ceausescu reprezentanta in Romania de Voiculescu Dan.

Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi de toti asociatii dela vremea respectiva ai firmei: Voiculescu Rodica Carmen, Anca Raluca Gheorghe si Mihai Lazar (pentru firmele Grivco SA, Corporatia pentru Cultura si Arta Intact SA, Mutual Invest SA, Sangold Imi Distributie SRL) si Sorin Pantis in calitate de presedinte al Beneficia SA. Toti cei trei din urma erau oamenii de incredere al lui Voiculescu Dan, ba chiar ultimul dintre acestia a fost condamnat la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii ICA.

Anterior aceeasi asociati ai Convergent Media SRL aprobasera un imprumut de 1,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea firmei, care editeaza Gazeta Sporturilor (vezi documentul in facsimil), imprumut care fusese ulterior convertit in actiuni.
Numele si semnatura lui Catalin Tolontan apar pe un contract de imprumut incheiat pe 01.06.20104 (vezi contractul in facmisil) intre Crescent Commercial and Maritime (Cyprus) Ltd si Convergent Media SA pentru un imprumut initial de 125.000 de dolari de la prima la cea ce-a doua societate. Imprumutul este majorat ulterior printr-o serie de acte sucesive pana la 275.000 dolari. In toate cele patru acte aditionale (vezi documentele in engleza si traduse in facsimil) prin care sunt stabilite si modalitatea de rambursare a imprumutului numele si semnatura lui Catalin Tolontan apar in dreptul debitorului alaturi de George Matiescu, un alt om de incredere al lui Voiculescu Dan, care indeplineste acum functia de director financiar al trustului Intact.

In raportul intocmit in calitate de administrator unic (vezi documentul in facsimil), Catalin Tolontan aproba si graficul esalonarii imprumutului luat de la Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd dar si convertirea acestuia in actiuni la societatea pe care o conducea: “Subsemnatul Catalin Tolontan – administrator unic al Convergent Media SA (…) avandu-se in vedere existent contractului de imprumut nr. 1102/01.06.2004 incheiat intre compania Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd si SC Convergent Media SA si actele aditionale la acesta, compania Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd are fata de SC Convergent Media SA o creanta certa, lichida si exigibila in suma totala de 275.000 USD. Fata de constatarea, dupa verificarea contabila a SC Convergent Media SRL ca imprumutul acordat a fost incasat in integralitate si ca termenul de restituire a imprumutului acordat societatii noastre este de 28.02.2006, (…) propun supunerea spre discutare/aprobare de catre actionarii societatii a majorarii capitalului social al societatii prin compensarea acestei creante lichide si exigibile, detinute de catre companie Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd cu actiuni ale societatii”, precizeaza Catalin Tolontan in raportul semnat.

Publisherul Gazetei Sporturilor plimbat intre familia Voiculescu si firma Securitatii lui Ceausescu

Compania a fost infiintata in 1995 avand ca asociati Corporatia pentru Cultura si Arta Intact SA (detinuta de Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd firma Securitatii lui Nicolae Ceausescu al carei reprezentant in Romania era Voiculescu Dan) cu 60%, Grivco SRL si Grivco International SRL cu cate 10% si Mutual Invest SRL, o alta companie din holdingul Grivco, cu 20%. Incepand cu 2001, asociatul majoritar al Convergent Media SRL cu 61% a fost, pentru patru ani pana cand i-a cedat pachetul majoritar de actiuni fiicei sale Camelia Voiculescu, insusi Voiculescu Dan impreuna cu cei doi oameni de incredere: Mihai Lazar si Anca Gheorghe Raluca. In acelasi an 2004, compania este vanduta in proportie de 99% firmei Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd.

In cele din urma pe 26.05.2006 Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd decide sa vanda pentru 2 milioane de dolari pachetul de 99% din publisherul Gazetei Sporturilor celor doua fiice ale lui Voiculescu Dan de la care cumparare compania in urma cu nici doi ani de zile (vezi minuta sedintei Crescent in limba engleza).
Conform datelor de la Registrul Comertului Convergent Media SRL este detinuta majoritar de cele doua fiice ale lui Voiculescu Dan, Camelia Rodica Voiculescu si Voiculescu Corina Mirela, pachete minoritare de actiuni detinand si cei doi oameni de incredere ai acestuia, Mihai Lazar si Anca Gheorghe Raluca, precum si Grivco SA.

Anul de glorie al Convergent Media SRL in privinta cifrei de afaceri a fost 2011 cand a raportat afaceri de 50 milioane lei, 2008 in privinta profitului 5,1 milioane lei si 2001 in privinta salariatilor, 257.

Tolontan se delimiteaza in public de Voiculescu , in acte semneaza alaturi de familia si interpusii acestuia

Catalin Tolontan a afisat in permanenta o atitudine rezervata fata de familia Voiculescu, intretinand o imagine publica de jurnalist care si-a luat o distanta considerabila fata de Voiculescu Dan si afacerile si scandalurile in care acesta a fost implicat. “Acum 11 ani, intelegerea cu Dan Voiculescu a fost clara: fiecare om de la Gazeta Sporturilor e un jurnalist liber. Asta a fost si a ramas nenegociabil. S-a tinut de cuvant. In ceasurile celor mai profunde neintelegeri dintre noi, s-a tinut de cuvant. Cand s-a simtit atacat pe nedrept pe prima pagina a ziarului, tot ce a facut a fost sa spuna public ca nu mai exist pentru el.
(…) Nu cred ca banii au actionat. Cred, puru si simpl ca a ramas asa pentru ca a respectat o intelegere pe care nici macar n-am pus-o pe hartie. (…) Din 2009, cand am incetat sa exist pentru Dan Voiculescu, si pana azi am vorbit o singura data cu fondatorul Intact. O jumatate de ora aprinsa, in decembrie 2013. (…) Asa mi s-a parut ca a intrat si in inchisoare. Ca un om civilizat. (…), sustinea ieri Tolontan intr-o postare pe blogul personal referindu-se la legaturile sale cu Voiculescu Dan dupa condamnarea acestuia la 10 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. (http://www.tolo.ro/2014/08/13/intrebari-nu-adeziuni/).

In realitate insa, cel putin la nivelul Convergent Media SRL, Catalin Tolontan este prezent in actele firme alaturi nu numai de cele doua fiice ale lui Voiculescu Dan (vezi diferitele acte ale firmei Convergent Media SRL in care la final semnaturile lui Catalin Tolontan apar alaturi de cele ale membrilor familiei Voiculescu dar si ale altor oameni de incredere ai acestuia). Mai mult in unele din aceste acte Catalin Tolontan semneaza cu “Am luat la cunostinta” in calitate de administrator unic in subsolul unui document sub semnaturile membrilor familiei Voiculescu si a altor oameni de incredere ai lui Voiculescu Dan, unii dintre acestia fiind condamnati ulterior la ani grei de inchisoare in dosarul ICA.

Gazeta Sporturilor si Catalin Tolontan s-au alaturat “Coalitiei pentru o presa curata”

Recent Gazeta Sporturilor dar si Catalin Tolontan s-au alatura initiativei “Coalitia pentru o presa curata” demarata de o serie de ONG-uri prin care urmareste dupa cum ii spune si numele o actiune de transparentizare a mass-media romanesti (vezi mai multe detalii pe http://www.gsp.ro/index.php?section=convergent&screen=index si pe http://romaniacurata.ro/category/coalitia-pentru-o-presa-curata/ ). “Convergent Media, compania care editeaza Gazeta Sporturilor si http://www.gsp.ro sustine initiative “Coalitiei pentru o Presa Curata” lansata de mai multe organizatii neguvernamentale. Coalitia reunește mai multe ONG-uri care lucreaza de mai mulți ani pe teme de buna guvernare si presa. Obiectivul proiectului “Coaliția pentru o Presă Curată” este sa redreseze declinul increderii în presa printr-o prima acțiune simpla: transparentizarea surselor de finanțare ale mass-media”, se arata in textul publicat pe site-ul gsp.ro.
Mai mult conform informatiilor publicate de initiatorii “Coalitiei pentru o presa curata” Gazeta Sporturilor a trimis datele solicitate referitoare la actionariatul firmei, lista clientilor de publicitate, balanta financiara si datoriile istorice ale companiei (http://romaniacurata.ro/gazeta-sporturilor-si-biziday-ro-au-publicat-datele-solicitate-de-presa-curata/).

Nicaieri in initiativa “Coalitiei pentru o presa curata” nu se vorbeste de imprumuturile de milioane de dolari primite de institutiile media de la finantatorii controversati cum este si cazul banilor luati de Convergent Media de la compania Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd -firma Securitatii lui Nicolae Ceausescu al carei reprezentant in Romania era Voiculescu Dan – si semnate si aprobate de Catalin Tolontan.

• Pentru o intelegere mai ampla a legaturilor dintre Voiculescu Dan si firma Securitatii lui Ceausescu, Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd, va recomand si cea mai recenta ancheta de pe http://www.riseproject.ro ( http://www.riseproject.ro/articol/dan-voiculescu-secretele-din-austria/ ) cele de pe blogul http://www.danbadea.net (http://www.danbadea.net/2013/03/10/averea-dracului-ice-dunarea-firma-acoperita-a-securitatii-iii/) dar si celelalte anchete si documente publicate zilele trecute de subsemnatul pe http://www.voxpublica.net si pe https://www.facebook.com/stelian.negrea.

Anunțuri

Written by steliannegrea

August 15, 2014 la 11:09 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: