Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Cacofoniile din cv-ul doamnei Elena Udrea. Cum sa aperi statul de drept in tinute si genti scumpe cat masina personala a unui procuror sau judecator. Nu e sexism, nici egalitarism comunistoid ci doar o incompatibilitate stridenta

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cacofoniile-din-cv-ul-doamnei-elena-udrea-cum-sa-aperi-statul-de-drept-in-tinute-si-genti-scumpe-cat-masina-personala-a-unui-procuror-sau-judecator-nu-e-sexism-nici-egalitarism-comunistoid-ci-doar-108668.html

De departe cea mai contestata candidatura din cei 14 pentru Cotroceni este cea a Elenei Udrea aflata in fruntea partidului lui Traian Basescu. De la acuzatii de coruptie pana la o cochetarie opulenta, aroganta si lipsa unei pregatiri temeinice pentru aceasta functie, nu exista un candidat care sa starneasca atata pasiune negativa. Acuzatiile vin din toate partile fie de la Antena 3 alias Ministerul Propagandei fie de la romaniacurata.ro fie de la adversarii politici, de la fostii aliati politici mai vechi sau mai recenti. Este o moda sa zici ceva de rau de Elena Udrea asa cum este o moda sa zici ceva de bine de Monica Macovei (despre aceasta din urma http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cacofoniile-recente-din-cv-ul-doamnei-monica-macovei-cum-sa-te-lupti-cu-coruptii-dar-sa-fi-aleasa-pentru-o-sinecura-la-bruxelles-pe-listele-acestora-si-o-marunta-experienta-personala-108620.html).

Daca nu te afli in tabara politica a Elenei Udrea sau nu esti vreun simpatizant al acesteia din varii motive iti este practic aproape imposibil sa spui ceva de bine acest candidat.

Ce as mai putea aduce eu ca valoare adaugata despre afacerile controversate in care a fost pomenit numele Elenei Udrea si despre care au relatat fie Antena 3 fie http://www.romaniacurata.ro a Alinei Mungiu Pippidi fie Catalin Tolontan si Andreea Pora? Ce aliante sui generis. Ma intreb cum ar arata un talk-show in prime-time la Ministerul Propagandei avandu-i in platou pe Mihai Gadea, Mircea Badea, Catalin Tolontan, Moise Guran si Alina Mungiu Pippidi si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra Mugur Ciuviuca. Daca pe toti ziargii lui Voiculescu Dan i-ai putea intelege – conform logicii lor mogulul le este la puscarie dupa ce a pierdut batalia politica cu Traian Basescu – fara ca vreo secunda sa le dai si dreptate, ce-o fi cu Alina Mungiu Pippidi si ceilalti?

Stau si ma intreb daca nu cumva obsesia ziargiilor lui Voiculescu Dan secondati de curand de trupetii Alinei Mungiu Pippidi de la http://www.romaniacurata.ro, site finantat de un alt oligarh de dimesiuni mult mai mari insa, George Soros, nu a facut mai mult rau decat bine unui demers jurnalistic onest impotriva Elenei Udrea si a camarilei pe care o reprezinta. Ura colhoznica a unora si a altora a trecut de o linie de demarcatie dupa care esti impins sa fii fie pro fie contra, fara sa mai ai la dispozitie optiunea propriei alegeri.

Dincolo de acestea, de gatul Elenei Udrea atarna acum o acuzatie extrem de grava venita din partea fostului sot, Dorin Cocos al carui nume a fost mentionat de un martor din afacerea Microsoft ca ar fi beneficiat de o suma de 8-9 milioane de euro in aceasta afacere. Acuzatia e dura si greu de contracarat iar raspunsul Elenei Udrea la aceasta acuzatie a fost sec si atat: “se delimiteaza de actiunile fostului sot si fiecare raspunde pentru actiunile sale” desi multora le-a fost greu sa creada ca n-ar fi stiut. E o megaafacere de coruptie insa e nevoie mai mult de declaratiile unui martor si astept dovezile pentru ca povestea este de abia la inceput.

Alte numeroase afaceri de coruptie, care au insotit-o pe Elena Udrea de-a lungul timpului, au fost minimalizate si aproape aruncate in cosul cu lucruri de neluat in seama din cauza urii muncitoresti manifeste sau mute a celor care le-au adus pe piata: imi este aproape imposibil sa zic care din multiplele acuzatii prezentate la Antena 3 de exemplu ar fi reale si cat ar fi exagerari, manipulari si mistificari ale ziargiilor lui Voiculescu Dan. La fel si in cazul anchetelor lui Catalin Tolontan, ziaristul platit de Voiculescu Dan cu 35.000 de euro/luna, ale carui anchete erau urmate de sesiuni extrem de lungi de dezbatere pe televiziunile de stiri, nefiresti pentru o ancheta jurnalistica ca si cum o mana invizibila ar dori sa atraga atentia opiniei publice asupra acestor subiecte.

In acest context priviti fiecare cum va convine declaratiile lui Traian Basescu care a sustinut in mod constant ca Elena Udrea este un om politic cinstit.

Faptul ca o mana invizibila s-ar arata interesata sa o promoveze exclusiv negativ pe Elena Udrea fie si prin intermediul unor anchete de presa mai mult sau mai putin trase de par nu inseamna ca faptele de coruptie nu s-ar fi petrecut ci doar fie ca respectivii jurnalisti n-ar fi atat de perspicace fie ca gruparea Elenei Udrea foloseste niste metode extrem de rafinate. Cat despre mine si insinuarile unsuroase ale lui Catalin Tolontan si ale prietenilor sai de la Catavencii dar si ale amicilor sai de la Antena 3, care i-au aflat cu stupoare salariul gigantic pe care i l-a platit ani de zile mogulul, le mai spun inca o data ca niciodata n-am sa incerc o secunda sa o scot din puscarie pe Elena Udrea asa cum au facut ei in cazul lui Voiculescu Dan.

Cochetaria opulenta a Elenei Udrea face casa buna cu o doza constanta de aroganta. Aterizarea Elenei Udrea in tabara aparatorilor statului de drept pare de-a dreptul ridicola cand langa un procuror sau judecator imbracat parca de la Apaca parte din cauza gusturilor necultivate sau a nepasarii dublate de lipsa de timp, dar, in principal, din cauza din veniturilor, apare o Elena Udrea intr-o rochie a vreunui creator strain celebru si evident scump asortata evident cu o geanta din aceeasi categorie, ambele avand o valoarea cel putin a masinii personale a procurului sau a judecatorului. Nu e sexism sau egalitarism comunistoid dar e asa o incompatibilitate stridenta.

Ultima cacofonie din cv-ul doamnei Elena Udrea, este o pregatire precara pentru functia de presedinte al Romaniei desi timp de 10 ani a avut teoretic unul dintre cei mai buni profesori, Traian Basescu.
P.S. Desi pana acum am vazut doar aspectele negative din cv-urile doamnelor Monica Macovei si Elena Udrea, promit ca, undeva inaintea turului I, sa scot in evident si partile bune din fiecare candidat de luat in seama de la Victor Ponta pana la cele doua doamne si terminand cu Calin Popescu Tariceanu. E adevarat ca mass-media sufera de o aplecare bolnavicioasa pentru negativ insa nici vremurile nu ne ajuta deloc. Pana atunci vor urma cacofoniile din cv-urile barbatilor care-si doresc fotoliul de la Cotroceni.

Reclame

Written by steliannegrea

octombrie 8, 2014 la 9:01 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: