Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Coruptia este secret fiscal la Antifrauda. Teroare printre slujbasii marunti, silenzio stampa la nivelul sefiei ANAF si relaxare la evazionistii din importul cu legume-fructe. Miza? 450 de TIR-uri pentru care nu s-au platit taxe si impozite

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/coruptia-este-secret-fiscal-la-antifrauda-teroare-printre-slujbasii-marunti-silenzio-stampa-la-nivelul-sefiei-anaf-si-relaxare-la-evazionistii-din-importul-cu-legume-fructe-miza-450-de-tir-uri-pen-110112.html

ANAF a ascuns sub presul secretului fiscal problema evaziunii fiscale facute de firma unui interpus al kurzilor din Romania, care duce catre unul dintre cei mai importanti sponsori ai PMP, deputatul Marin Anton. Trei directori din Directia Regionala Antifrauda Bucuresti pusi pe functie fara concurs din care cel putin unul are o relatie de prietenie cu fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, arestata in dosarul retrocedarilor, au facut aproape orice sa tina sub capac toate incercarile subordonatilor lor de a scoate la iveala evaziunea fiscala facuta de firma, care importa legume-fructe, desi aceasta este la un pas de desfiintare si de a i se pierde urma. Poate de aceea si tac. Intre timp, patru comisari din Antifrauda, care au mirosit “amploarea” afacerii au fost fie mutati brusc la “temutul” Serviciu Arhivare fie au fost transferati prin tara.

Teama si uluirea nu i-a parasit pe vreunul dintre cei patru inspectori din ANAF care s-au vazut brusc mutati fara nici un fel de explicatie dupa ce la inceputul anului au inceput sa miroasa ceea ce avea ulterior sa se transforme intr-o nesanatoasa evaziune fiscala desfasurata sub nasul sefimii din Antifrauda. Dupa cum va spuneam si in articolul anterior (http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scurta-poveste-nesanatoasa-despre-importuri-intracomunitare-de-legume-fructe-facute-de-firma-paravan-a-unuia-din-liderii-kurzilor-din-romania-sefa-diicot-alina-bica-si-prietenii-acesteia-din-directi-109984.html) in decembrie 2012 este infiitata firma turceasca Uludag Quality Impex SRL detinuta de un interpus al unuia din liderii kurzilor din Romania, Mehmet Turan care incepe sa importe masiv legume-fructe din spatiul intracomunitar. Ulterior importurile erau pasate mai departe catre o alta firma Ager Fruit SRL pentru ca, in final, acestea sa ajunga la Banan Elit Impex SRL cu legaturi cu deputatul PMP, Marin Anton, unul din sponsorii campaniei electorale a Elenei Udrea. In total 450 de TIR-uri au trecut “neobservate” de sefimea din Antifrauda de la ANAF aducand statului un prejudiciu de 2 milioane de euro. Comisarii au facut sesizari (analiza de risc nr.1068068 din data de 22.04.201, sesizarea 1230306 din 30.05.2014, o alta sesizare facuta in iunie 2014 s.a.) insa acestea sunt tinute inca la sertar de sefimea de la Antifrauda, timp in care firmele evazioniste au timp sa fie vandute catre diversi cetateni turci si sa-si piarda urma.

Angajatii din ANAF:”Nu ne explicam cum de am fost mutati, nu existau motive”
Fara nici un fel de explicatie cei patru angajati de la Antifrauda, care au facut un prim control la firma Uludag Impex SRL, sunt transferati la sfarsitul lui februarie 2014 la Serviciul Arhivare. “Nici acum la mai bine de 10 luni de la ciudatul transfer nu ne explicam care au fost motivele si ramane un mister pentru noi. Am ramas extrem de surprinsi la vremea respectiva pentru ca pur si simplu nu aveau motive. Pe de alta parte este nefiresc sa stam atatia comisari la Serviciul Arhivare care poate fi facut de catre o firma de specialitate cu 10% din costurile actuale pentru ca specializarea noastra nu este sa arhivam documente. Nu pot sa percep asa ceva, nu am cuvinte”, este declaratia unuia din cei mutati pe care nu ma intrebati cum am obtinut-o. Nu-i dau numele din simplul motiv pentru ca s-ar putea sa-si piarda locul de munca daca sefii lor care au decis sa-l mute fara nici o explicatie il pot foarte bine da afara tot fara nici o explicatie.

Alt comisar in jurul caruia am reusit sa ajung il apuca un ras fortat cand ii spun cine sunt dupa care mai precaut imi spune sa-l contactez mai tarziu cand nu-mi mai raspunde semn ca la renumita Directie Antifrauda iti poti pierde serviciul instantaneu daca intri in coliziune cu interesele sefimii.

In total afacerea Uludag Quality-Ager Fruit-Banan Elit Impex a reusit sa traga pe dreapta la “temutul” Serviciu Arhivare patru comisari cu experienta in Antifrauda.

Sefimea din Antifrauda:”Silenzio stampa”

Tot ce sper este ca sefimea din Antifrauda care a declansat operatiunea de inlaturare a celor patru comisari sa nu declanseze o operatiune de “vanatoare de vrajitoare” impotriva inspectorilor din ANAF chiar asa inofensivi fiind la Serviciul Arhivare. Culmea este ca spre deosebire de cei patru comisari “arhivati”, care au trecut printr-un concurs pentru a-si ocupa functiile, cei trei sefi din Directia Generala Antifrauda Bucuresti, care i-au exilat la Arhivare, au fost toti numiti: Claudiu Codrea, seful DGAF Bucuresti, Bogdan Parvulescu, seful Directiei 1 si Dan Nita, seful Serviciului 5. Nici unul dintre acestia nu numai ca n-au trecut prn furcile caudine ale unui examen serios cu transpiratii pe sira spinarii dar nici nu a dorit sa-mi raspunda la nici o intrebare legata de acest caz.

Claudiu Codrea, cel care isi lua zilnic-matinal cafelele cu Alina Bica, fosta sefa DIICOT, recent arestata in dosarul retrocedarilor, si cel din cauza caruia toate sesizarile legate de evaziunea fiscala facuta de Uludag Quality Impex sunt inca in intunecimea unui sertar, nu a dorit sa raspunda la intrebarile mele legate de natura relatiilor sale cu Alina Bica, care au fost motivele pentru care i-a “arhivat” pe cei patru comisari, ce controale a facut a facut la respectivul lant de firme si daca a dispus vreo masura in urma acestora. Despre Claudiu Codrea o sa mai aveti posibilitatea sa mai auziti in cel putin o ancheta de-a mea legata de legaturile acestuia cu Cristina Stefan, o alta “forta” a Fiscului bucurestean.

De “silenzio stampa” s-au imbolnavit si Bogdan Parvulescu, seful Directiei 1 din DRAF Bucuresti, fostul sef al familiei lui Daniel Chitoiu, fostul ministru al finantelor publice, dar si Dan Nita, seful Serviciului 5 din aceeasi Directie. Si pe acestia i-am intrebat ce controale au facut la respectiva firma si cum isi explica ca au fost direct numiti pe functii si n-au trecut printr-un concurs.

ANAF: “Totul e secret fiscal”
Tacerea mormantala a sefilor din Antifrauda Bucuresti s-a culcusit in poala sefilor din ANAF care mi-au raspuns la vreo 9 intrebari pe acest caz cu un sec “totul e secret fiscal”. “Va aducem la cunostinta ca informatiile solicitate (n.r. raspunsurile la cele 9 intrebari legate de toate aspectele putrede din aceasta afacere de evaziune fiscala) intra sub incidenta secretului fiscal prevazut de art. 11 din Ordonanta Guvernului privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, conform prevederilor art. 12, alin (1), lit c din Legea 544/2001 privind liberal acces la informatiile de interes public, aceste informatii sunt exceptate de la accesul liber. Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate, precum si de faptul ca va vom pune la dispozitie toate informatiile de interes public solicitate, asa cum sunt ele definite prin Legea 544/2001”, se arata intr-un raspuns al Serviciului de Comunicare, Relatii Publice si Mass-media al ANAF catre subsemnatul.

Marin Anton, deputat PMP:”Fac afaceri cu firmele de care vorbiti insa nu stiu nimic si nu i-am ajutat”

Incercarile mele de a lua legatura cu cetateanul turc Uludag Hamit, care detine in acte 100% din Uludag Quality SRL, au fost sortite esecului insa am avut succes la celalalt capat al lantului, la deputatul PMP si unul din sponsorii campaniei electorale a Elenei Udrea, Marin Anton, cel de numele caruia se leaga firma Banan Elit Impex SRL. Acesta nu a negat ca i-ar cunoaste atat pe actionarii Ager Fruit SRL si Banan Elit Impex SRL dar a negat ca-i cunoaste pe cei de la Uludag Quality SRL si a negat cu vehementa orice implicare in aceasta afacere. “Ii cunosc pe asociatii de la Banan Elit Impex si pe cei de la Ager Fruit SRL, cred ca si firmele familiei mele au desfasurat activitati comerciale cu Banan Elit Impex si cu Ager Fruit SRL . Dar sa ne intelegem bine, familia mea are o livada de 50-60 de hectare prin Buzau si vindem fructe catre aceste doua firme”, spune Marin Anton. El spune ca nu agreaza practicile de evaziune fiscala. “Sunt impotriva tuturor celor care fac evaziune fiscala, firma familiei pierde foarte multi bani din cauza importurilor de acest fel si a evazionistilor care vand sub pret. Eu si familia mea n-am nici o treaba cu vanzarea fructelor si legumelor din import, din intracomunitare”, sustine Marin Anton.

Deputatul PMP spune ca n-a facut nici o interventie pentru nimeni la nici o institutie a statului. “N-am intervenit pentru nimeni la nici o autoritate a statului, la nici un personaj nici pentru mine, nici pentru vreun interpus, nici la Alina Bica, niciunde. Daca exista vreo dovada ca am intervenit in cel mai mic fel in favoarea acestei firme imi dau demisia din orice,plec din tara etc”, spune Marin Anton. El spune ca nu-i cunoaste pe nici unul dintre cei 3 directori din Antifrauda dar isi aduce aminte totusi de un alt nume din Antifrauda cand este intrebat.” Nu-i cunosc pe nici unul dintre directorii ANAF.(…) Poate sa zic asa …Am auzit de Petre Voinescu, care a fost prim-procuror la Giurgiu (n.r. de unde e deputat Marin Anton) si acum este seful Antifrauda (n.r. inspector general la DGAF si cel care este seful direct al lui Claudiu Codrea). L-am vazut in viata mea de 5-6 maxim 10 ori la diverse intalniri din Giurgiu dar vizavi de legume-fructe n-am avut nici un fel de discutie cu domnia sa”, sustine deputatul PMP.

Marin Anton spune ca nici nu a fost darnici nici cu PMP in campanie, nici macar la campania prezidentiala a Elenei Udrea. “Va multumesc ca aveti o impresie buna despre mine dar singurele mele cheltuieli pe care le fac sunt pentru a intretine organizatia PMP de Giurgiu. Pentru campania prezidentiala a doamnei Udrea n-am dat nimic, zero”, afirma Marin Anton.

Banan Elit Impex a devenit cel mai important furnizor de legume-fructe pentru supermarketurile din Bucuresti firma fiind detinuta in prezent de: Pestritu Marilena cu 10%, Aduducesei Mariana cu 90%. Ager Fruit SRL este detinuta de Gheorghe Grigoras cu 88%, cetateanu turc Alic Murat cu 2% si Dumitru Constantin Alin cu 10%. “Prezenta cetateanului turc in actionariatul celei de-a doua firme este un prim pas pentru a vinde aceasta firma catre acesta si a i se pierde urma insa firma mai are de incasat banii de la supermarketuri, actiune care mai dureaza circa 30 de zile”, spun surse din ANAF.

DIICOT, care incepe o actiune impotriva evaziunii fiscale la sesizarea ANAF, a destructurat in iulie 2014 una din retelele competitoare a celor de la Uludag Quality SRL reunita tot in jurul unor cetateni turci din firma Akparom SRL.

Reclame

Written by steliannegrea

noiembrie 28, 2014 la 11:44 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: