Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Liviu Dragnea zambeste. Are si de ce: condamnat la inchisoare isi pastreaza totusi slugile in Guvern. Azi numarul doi din ANAF: Florin Tunaru

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/liviu-dragnea-zambeste-are-si-de-ce-condamnat-la-inchisoare-isi-pastreaza-totusi-slugile-in-guvern-azi-numarul-doi-din-anaf-florin-tunaru-112772.html

Condamnarea sefului baronilor PSD la un an de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea votului la referendum tinde sa se transforme dintr-o sanctiune pentru un politician, care a incalcat legea, intr-un binemeritat an sabatic in care acesta isi conduce nestingherit sforarerile guvernamentale de data aceasta prin intermediul interpusilor, apropiatilor, slugutelor pe care i-a crescut de-a lungul timpului fie pentru a nu semna el insussi o serie de documente “fierbinti” fie pentru a-i planta in pozitii guvernamentale cheie.

Dupa o zbatere specifica politicienilor condamnati de Justitie – ba ca sunt victime politice, ba ca ei n-au facut nimic, ba ca nu sunt probe la dosar, ba ca e o razbunare a unor procurori in cautare de faima etcetc – Liviu Dragnea pare sa fi facut pasul in spate nu spre uitarea fireasca ci spre o relaxare binemeritata. Nu e un osandit si un surghiunuit cum ar trebui dupa ce a incalcat legea ci un Pasa care-si cheama reteaua de slugutze din Guvern carora le mai da un ordin pe bilet sau unul verbal in vreo toaleta in care curge apa sau in vreo pivnita racoroasa si retrasa.

Meciul Romaniei cu Irlanda de Nord a fost primul prilej de relaxare pentru seful baronilor PSD. Jovial, relaxat si cu un zambet sincer si perfect echilibrat dintr-o parte in cealalta a urechilor, Liviu Dragnea se intretinea la Belfast cu fostul sef al SRI si numele din ce in ce mai vehiculat pentru a-i lua locul lui Victor Ponta la sefia guvernului, George Maior, si cu unul din stategii PSD din grupul de la Cluj, Vasile Dancu. Nimic nu trada condamnarea recenta la un an de inchisoare pentru fraudarea votului la Referendumul din 2012, nimic nu trada ca afacerile de la ministerul dezvoltarii, unde si-a inscaunat-o pe fina sa, Sevil Shahideh, sau de la ANAF, unde pe pozitia numarul doi este inscaunat un functionaras umil si bun executant, Florin Tunaru.

Cu umilinta, deferenta si recunostinta, numarul doi din ANAF, Florin Tunaru, isi ia aproape zilnic ordinele pe hartiute de la Liviu Dragnea caruia ii datoreaza de fapt cariera la Bucuresti, ascensiunea la care poate doar visa din pozitia de functionar in Consiliul Judetean Teleorman, dupa cum bine stim cu totii fieful politic al lui Liviu Dragnea. Tutunaru este genul de individ sters, care il are pe “Sa traiti in suflet”, si pentru care recunostinta se confunda pe alocuri cu gratitudinea canina.

Inainte sa ajunga la Bucuresti, al doilea om din Fiscul tarii, Tunaru isi rotunjea veniturile impreuna cu sotia sa din salarii de la Consiliul Judetean Teleorman si de la cateva societati din subordinea acestei institutii. El isi impartea tot impreuna cu sotia sa si cateva sinecuri in cateva firme detinute de interpusi celebri ai lui Liviu Dragnea – devine pe 11.02.2011 cenzor in Romcip SA controlata de unul din locotententii lui Liviu Dragnea, la aceeasi firma a lucrat ca cenzor si sotia sa (http://www.evz.ro/firma-controlata-de-locotenentul-lui-dragnea-in-vizorul-dna-1080140.html). Anterior, Tunaru si sotia au mai incasat prestand functii de control marunte la alte firme apropiate de interesele lui Liviu Dragnea in Teleorman: Spicul SA, Eurosiloz SA, Romcip SA si Scapis SA.

Ca orice viitor sef in ANAF care se respecta, Tunaru a fost asociat si intr-o firma de contabilitate – Contexpert S T SRL alaturi de finul sau, un anume Sandu Pantilie. Aceasta este una dintre cele mai toxice practici ale functionarilor mici sau mai mari din ANAF: desfasurarea fie in paralel fie pe numele unor apropiati a unor activitati de consultanta fiscala in timp ce tu sau o ruda sau bun prieten detin o functie de mai mica sau mai mare importanta in ANAF. La mijloc este un putred conflict de interese pentru ca sunt sanse extrem de mari ca functionarul ANAF sa controleze si sa aprobe niste returnari de TVA de exemplu de toata frumusetea catre firme a caror contabilitate este tinuta fix de catre firma sa, a rudei a a bunului sau prieten. Insa despre aceasta problema intr-o ancheta mult mai ampla in viitorul imediat.

Dar probabil povestea definitorie din spatele numarului doi din Fisc, care a cantarit decisive in propulsarea la Bucuresti, este una legata de caratul efectiv al unor plicuri cu bani care a ajuns sa fie instrumentata de Politie dar s-a pierdut in du-te vino-ul dintre Politie si Parchet. (http://www.turnucustiri.ro/stiri-locale/4655-liviu-dragnea-si-a-numit-un-om-de-incredere-la-anaf-f-tunaru-este-acuzat-de-participare-la-sponsorizarea-ilegala-a-psd). Pe scurt Florin Tunaru a fost implicat in sponsorizarile ilegale ale campaniei PSD din 2008 prin fortarea unor oameni de afaceri sa doneze bani la partid si carand ca un simplu postas plicuri cu bani dinspre Teleorman spre Bucuresti. In declaratiile de la Politie, Tunaru recunoaste ca a carat plicuri si pachete sigilate dar ca, in unele cazuri fie nu-si mai aduce aminte ce a carat fie nu a stiut. In bunul stil romanesc, anchetatorii acestui dosar dosit intr-un “no mans land” intre Politie si Parchet au inceput sa aiba probleme cu superiorii si nu mai e posibil sa stim daca a fost cu “happy end” pentru noi sau pentru ei.

Pe langa gratitudinea canina fata de seful baronilor PSD, Florin Tunaru e recunoscut pentru modestia prafuita, multumindu-se, spre deosebire de alti argati ajunsi la Bucuresti, cu sinecura grasa din Consiliul de Administratie de la CEC unde incaseaza 7000 Euro/luna. Poate de aceea si-a permis sa-si ia un credit tot de la CEC, dar ce mai conteaza, de vreo 160.000 lei cu care sa-si cumpere un apartament de 3 camere in zona Unirii din Bucuresti de la Regia Autonoma a Protocolului de Stat.

Si uite asa, functionarasi umili si recunoscatori ii permit lui Liviu Dragnea sa zambeasca, chiar mai relaxat fata de perioada in care detinea functia guvernamentala inainte de a fi condamnat la inchisoare pentru fraudarea unui proces electoral. Dupa decapitarea de catre DNA a clicii politice corupte urmeaza batalia cu tunarii-argati cu care acestia si-au impanzit ministerele si care le permite sa-si savureze in liniste Mojito-ul cu cristale Swarovsky pe o plaja insorita departe de grijile Patriei.

Reclame

Written by steliannegrea

iunie 16, 2015 la 1:21 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: