Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Romania musamalizata servita de Politia in actiune: Misu Negritoiu scos de sub urmarire penala in patru luni: conducea cu 88 km/ora cu doar doi kilometru sub limita legala, nu consumase bauturi alcoolice iar biciclistul accidentat mortal a virat brusc cand era depasit fara sa mai poata fi evitat

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/romania-musamalizata-servita-de-politia-in-actiune-misu-negritoiu-scos-de-sub-urmarire-penala-in-patru-luni-conducea-cu-88-kmora-cu-doar-doi-kilometru-sub-limita-legala-nu-consumase-bauturi-alcool-113156.html

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Teleorman confirma ca Misu Negritoiu a accidentat mortal in urma cu sapte ani un pensionar biciclist insa reuseste sa intareasca, in acelasi timp, banuielile familiei victimei privind o musamalizare a cazului astfel incat actualul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) sa fie scos basma curata iar toata vina sa fie pusa in carca decedatului. Conform raspunsului Politiei, Misu Negritoiu avea cu doi kilometri sub limita legala in afara localitatii, nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice iar vina exclusiva pentru producerea accidentului revine pensionarului biciclist care a virat brusc la stanga si nu a mai putut fi evitat de catre Misu Negritoiu. Din aceste motive, Politia Teleorman a propus scoaterea de sub urmarire penala a lui Misu Negritoiu in patru luni de la producerea accidentului mortal.

Raspunsul politistilor din Teleorman vine sa intareasca suspiciunile fiului victimei privind o musamalizare a accidentului mortal in care a fost implicat Misu Negritoiu in urma cu sapte ani, cu doua concluzii clare: mortul e de vina ca a virat brusc la stanga iar soferul, care nu era baut si conducea cu doar doi kilometri sub viteza permisa de lege in afara localitatii, nu l-a mai putut evita. Gustul acru de musamalizare se lasa greu peste raspunsul politiei pentru ca familia victimei sustine ca masina a avut dupa accident vreo 20 de metri de frana, ca asupra soferului planau suspiciuni ca ar fi fost baut, ba chiar ca a vrut sa fuga de la locul accidentului, si ca, in nici un caz, vina nu poate fi doar a biciclistului pensionar care se intorcea de la pescuit si se ducea acasa sa-si adape vacile.

Misu Negritoiu a activat inainte de 1989 in comertul exterior al regimului ceausist, devenind ulterior deputat PSD si consilier prezidential al lui Ion Iliescu de unde a fost propulsat in functia de sef al ING Romania, pozitie din care a ajuns sa fie numit anul trecut la sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania (ASF), institutie care supervizeaza o piata financiara de cateva miliarde de euro anual. Ironia face ca ASF sa reglementeze, printre altele, inclusiv piata asigurarilor auto din Romania adica chiar limita si conditiile in care sunt platite despagubiri celor care sunt victime ale accidentelor rutiere.

IPJ Teleorman, scenariu perfect: A fost vina biciclistului ca a virat brusc. Misu Negritoiu nu bause si conducea cu 88 km/ora

Politistii din Teleorman confirma implicarea actualului sef al asigurarilor si pietei financiare din Romania intr-un accident mortal  in urma cu sapte ani (http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cat-costa-viata-unui-pensionar-fost-manipulant-de-motostivuitor-pentru-misu-negritoiu-seful-autoritatii-de-supraveghere-financiara-putin-peste-9500-lei-povestea-unui-accident-auto-musamalizat-112954.html). “Fapta a constat in aceea ca in ziua de 8 septembrie 2008 domnul Negritoiu Misu in timp ce conducea un autoturism pe DN 54, in directia comuna Islaz-Turnu magurele a initiat manevra de depasire a unui biciclist care circula in fata sa, moment in care biciclistul a virat brusc la stanga, fara sa se asigure si fara sa semnalizeze, fiind lovit de autoturismul in cauza, iar ambulanta chemata la fata locului a constatat decesul biciclistului”, sustine intr-un raspuns al sefului IPJ Teleorman, comisarul sef politie Dumitrascu Valentin. (Puteti citi intregul raspuns al IPJ Teleorman aici Raspuns IPJ Teleorman accident Misu Negritoiu)

Astfel politistii confirma ca la volanul autoturismului se afla Misu Negritoiu deoarece la sapte ani distanta fiul victimei cu care am discutat nu stia acum nici doua saptamani cine se afla la volan cu certitudine: seful ASF sau o femeie.

“Negritoiu Misu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Fata de invinuit s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuandu-se cercetari printre care si o expertiza tehnica care a stabilit ca conducatorul auto a fost pus in situatia imposibilitatii evitarii impactului cu biciclistul, cu toata ca a franat energic autoturismul si a virat suplimentar inainte ca biciclistul sa intre in fata autoturismului. Viteza de rulare a autoturismului era de aproximativ 88 km/ora, nedepasind viteza legala iar cauza producerii accidentului a constat in aceea ca biciclistul a virat la stanga fara sa se asigure”, mai sustine comisarul sef al IPJ Teleorman.

Reprezentantii IPJ Teleorman sustin ca Misu Negritoiu se afla singur in autoturismul cu care a produc accidentul in ciuda faptului ca fiul victimei isi aduce aminte ca, la momentul producerii accidentului, au existat informatii conform carora acesta s-ar fi aflat in masina cu o femeie. “Domnul Negrițoiu era singur in autoturism iar toate aspectele relatate de dumnealui au fost susținute și de declarațiile martorilor, domnul Haulica Victor și doamna Cainamisir Corina care circulau cu un autoturism in spatele domnului Negrițoiu”, sustine Dragole Teodora, purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman.

 

Misu Negritoiu scos de sub urmarirea penala in timp record

“Urmare a cererii dumneavoastra transmisa prin posta electronica prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, solicitati mai multe aspect referitoare la un accident rutier produs in ziua de 8 septembrie 2008 pe Soseaua Islazului din Turnu Magurele va comunicam ca, avand in vedere rezultatul verificarilor referitoare la stabilirea imprejurarilor producerii faptei, dosarul penal cu numarul 1631/P/2015 in care domnul Negritoiu Misu a accidentat mortal un biciclist a fost inaintat catre Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu Magurele cu propunerea de scoatere de sub urmarire penala”, suna raspunsul initial al Politiei Teleroman.

In urma faptului ca o posibila scoatere de sub urmarire penala la mai bine de sapte ani de la producerea accidentului suna dubios, purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman a precizat ca la mijloc e vorba de o eroare:” Imi cer scuze pentru greșeala, dosarul penal are numarul 1631/P/2008, din obișsnuinta am scris 2015,  iar cercetarile s-au definitivat la inceputul lunii ianuarie 2009, iar domnul Negrițoiu Mișu a fost pus sub scoatere de sub urmarire penala in 09.01.2009”.

Din tot raspunsul Politiei rezulta ca aceasta s-a straduit ca in numai cinci luni sa ii gaseasca toata circumstantele favorabile lui Misu Negritoiu – ca a avut o viteza cu doi kilometri sub cea legala, ca nu a consumat bauturi alcoolice, ca biciclistul a virat brusc si nu a mai putut fi evitat etc – sa mai astepte si o expertiza tehnica prin care se demonstra ca seful ASF nu a mai avut ce sa faca pentru ca in final sa-l propuna pentru scoaterea de sub urmarirea penala.

Fiul victimei descrie un cu totul alt accident decat cel indosariat de Politie

Tot tabloul faptic creionat de Politie contrasteaza puternic cu amintirile fiului victimei chiar si dupa sapte ani de la producerea accidentului mortal si cu demersurile febrile si insistente ale avocatului lui Misu Negritoiu si a omului sau de incredere, Marian Grigore, de a obtine din partea familiei victimei certitudinea ca nu va deschide proces in instanta impotriva sefului ASF, la vremea respectiva director al ING Bank, si ca se vor multumi cu bruma de despagubiri ce le vor fi date.

“Misu Negritoiu nu ne-a sunat niciodata. A venit un tip, Marian Grigore, care am inteles ca era mana lui dreapta, si avocatul Cristian Mitroi. Ei au zis asa cat va oferim ca sa nu mai aveti pretentii (…) Mitroi a zis ca mai mult de 25 de milioane lei (2500 lei noi) nu pot sa va dau, ba nu, 20 de milioane de lei si pe urma a zis Grigore asta zice hai ca mai pun si eu 5 milioane de la mine, parca cumparam cai de la targ. Si mai zice ca restul vietii va ajut eu cu bani chiar daca nu vrea Misu Negritoiu. (…) Mi-au adus 75 de milioane lei la inmormantare, ca incepuse si atuncea care n-are schimbat, ca o sa va aducem niste euro si a venit baiatul avocatului si mi-a adus banii. Si pe urma mi-au mai dat de doua-trei ori 10 milioane lei. Dar de doi ani nimic desi l-am tot sunat si eu si sotia mea si nu mai vrea sa raspunda “ca nu sunt in tara, ca nu stiu ce”, afirma Balaceanu Florin.

Tot el sustine ca sotia victimei era luata din pat dimineata de avocat sa fie dusa sa semneze declaratii la Politie unde “mai era murdarita cu 5 milioane” in timp ce el a fost descurajat de acelasi avocat al lui Misu Negritoiu sa ii intenteze un proces acestuia:”Domnul Mitroi avocatul venea de o lua pe aia batrana din plapuma, de nu se lumina de ziua, hai repede cu mine si semneaza la Politie, si o mai murdarea cu cate 5 milioane. Ia si semneaza de colea, ia saraca de frica, ce stia ea, ca noi tot ii spuneam parca tu zici ca l-ai omorat pe ala batran (…) Avocatul mi-a zis ca daca e sa ma judec cu ei o sa pierd ca a avut cazuri mai mari ca asta. Asa mi-a zis la mine in casa, mi-e martora si mama mea si sora mea, ca daca era cu cutit, cu altceva nu se baga dar asa lovit de masina …mai bine fiti multumit cu ce va dam acilea”.

Fiul victimei isi aminteste ca inclusiv ca unii politisti din Turnu Magurele, care l-au audiat in zilele urmatoare producerii accidentului, l-au presat sa dea declaratii, care sa- favorizeze pe Misu Negritoiu, in timp ce alti politisti i-au spus chiar la locul accidentului ca masina lui Misu Negritoiu ar fi avut 20 de metri de frana cee ace indica o viteza de deplasare mare si nu de doar 88 de kilometri pe ora asa cum sustine oficial Politia din Teleorman. “La 3-4 zile de cand l-am inmormantat, m-au chemat la Politie cu maica-mea si m-au pus sa dau o declaratie asa cum s-ar fi intamplat. Eu i-am zis ca n-am cum sa fiu martor ca era la 500 de metri de locul accidentului iar politaiul ala de la circulatie ma punea sa mint si pe urma mi-a spus hai scrie cum vrei tu. Militianul smecher a zis ca eu pun botul cand sa dau declaratie la Politie”, sustine acesta.

Misu Negritoiu nu a dorit sa comenteze pe marginea accidentului auto in care a fost implicat, sustinand prin purtatorul sau de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Lucian Pop, ca “subiectul anchetei nu este unul care tine de activitatea ASF”.

Dupa discutia mea initiala cu fiul victimei, sotia acestuia m-a contactat telephonic proferand amenintari pe un ton vitriolant: “Cine v-a retrimit pe dumnevoastra sa redeschideti cazul? Nu avem nimic sa deschidem, nu s-a intamplat nimic. Sunt atatia ani de zile, nu avem nici o plangere de facut. In caz sa se intampla ceva sa vad la televizor sau sa se auda ceva aveti cuvantul meu de om ca va dau in judecata. Ce vreti sa deschideti dupa atatia ani, omul ala zace in pamant. Daca aveam ceva plangere de facut, faceam de atunci, cazul ala este inchis, noua ne-a venit de la tribunal daca noi nu eram de acord cu ceea ce s-a scris acolo in termen de 25 de zile puteam sa facem contestatie, dar noi nu avem nici o plangere. Nu suntem niste oameni inculti si nici asa niste oameni de aruncat pe strada. Nu avem dupa atatia de dezgropat mortii . Va rog frumos sa va potoliti cu problemele astea”.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Iulie 8, 2015 la 9:36 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: