Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

De ce il ancheteaza DNA pe copilotul 299, Victor Ponta? Din cauza unui hobby extrem de scump pe care si-l finanteaza din bani publici sau de la politicieni si afaceristi controversati (Documente)

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/de-ce-il-ancheteaza-dna-pe-copilotul-299-victor-ponta-din-cauza-unui-hobby-extrem-de-scump-pe-care-si-l-finanteaza-din-bani-publici-sau-de-la-politicieni-si-afaceristi-controversati-documente-113316.html

Automobilismul sportiv este un hobby extrem de scump. O participare la un campionat national scoate minim 150.000 de Euro pe an din buzunarul unei echipaj format din doua persoane. Victor Ponta, premierul Romaniei si fostul sef al celui mai important partid din Romania PSD, e pasionat de locul din dreapta al unui pilot de raliu, in cazul sau Edwin Keleti. Desi nu a detinut niciodata resursele financiare necesare sa-I asigure participarea la un campionat si nici talentul necesar pentru a fi coplesit de sponsori doar pe baza calitatilor sale, Victor Ponta a apelat la fonduri bugetare pentru a se bucura de postura de copilot dar si la o serie de sponsori controversati.

Si astfel a ajuns prima data in atentia ANAF iar astazi intr-o ancheta a DNA care il acuza pe Victor Ponta de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, spalare de bani, conflict de interese etc

Strategia de aparare a copilotului Victor Ponta (vezi aici legitimatia de sportiv cu nr. 299 a acestuia dar si a pilotului sau Ponta Victor legitimatie sportiv si carnet conducere) a cuprins declaratii politice belicoase atat ale sale si ale apropiatilor sai dar si ale altor membri marcanti ai PSD la adresa DNA, o victimizare continua, constituirea de majoritati in Parlament care sa blocheze cererile DNA de incepere a urmaririi sale penale dar si a lui Dan Sova, o aservire totala a mass-media careia i-a incredintat rolul de a-l apara si de a-l jeli si de declansa atacuri furibunde la adresa procurorilor DNA si a serviciilor de informatii dar si la adresa unor fosti sefi ai ANAF-ului, Sorin Blejnar, fiind unul dintre acestia.  In apararea sa au sarit atat apropiatii sai politici dar si adversarii sai politici aparenti, cum ar fi Traian Basescu, care in numai putin de cateva saptamani a reusit sa-i ia apararea lui Victor Ponta de numai putin de trei ori.

De unde i se trage lui Victor Viorel Ponta?

Pe 07.09.2011 inspectorii ANAF demareaza un control la Cabinetul Individual de Avocat “Ponta Victor Viorel” in care constata ca aceasta entitate a taiat 17 facturi in valoare de 181.439,89 lei catre S.C.A. Enescu, Panait, Pop si Asociatii (fosta SCA Sova si Asociatii) (procesul verbal incheiat de inspectorii fiscali poate fi citit integral aici ANAF proces verbal control cabinet avocat Ponta Victor). Contribuabilul Victor Ponta a fost reprezentat atunci in fata organelor de inspectie fiscala de catre mama domniei sale, Cornelia Naum, in calitate de reprezentant legal al firmei de contabilitate a acesteia, Exfin 2000 SRL, unde a fost angajata o buna perioada de timp inclusiv fosta sotie a actualului prim-ministru.

Pe langa bani, Victor Ponta  a mai beneficiat de la cabinetul de avocatura al actualului senator PSD Dan Sova de un autoturism cu care sa participe la raliuri , asa cum reiese dintr-o informare a ANAF facuta in urma unui control la SCA Enescu, Panait, Pop si Asociatii (fosta SCA Sova si Asociatii). “Din analiza cheltuielilor auto inregistrate de contribuabil s-a constatat ca nu toate acestea au fost destinate activitatii contribuabilului. Astfel a fost identificata factual seria DDR nr 951 incheiata intre SCA Sova si Asociatii si BCR Leasing IFN SRL (in calitate de cumpartor) privind un autoturism sport marca Mitsubishi Lancer EVO 10 MR. Autoturismul a fost achizitionat de Societatea Sova si Asociatii in baza contractului de leasing financiar nr. 14986/02.09.2008  – Romstal Leasing SRL, in valoare de intrare 42.328 Euro pret fara TVA, respectiv 149.011,49 lei. Durata contractului este de 24 de luni din decembrie 2008 pana in noiembrie 2010. Leasingul a fost achitat integral si inchis la data de 19.06.2009. Autoturismul a fost vandut catre BCR Leasing la data de 22.06.2009 cu facture fiscala seria DDR nr. 951”, se arata in informarea inspectorior fiscali (puteti citi document integral aici ANAF informare control Turceni si Rovinari). Procurorii DNA sustin ca acest autoturism a ajuns in cele din urma sa fie folosit de catre Victor Ponta care nu a platit contravaloarea acestuia.

De unde lua Sova banii pentru a-i da mai departe si lui Ponta? 90% din contracte cu statul

Raspunsul la aceasta intrebare esentiala este legat eminamente de numeroasele contracte cu statul pe care societatea de avocatura a lui Dan Sova le-a incheiat cu diverse companii de stat, unele dintre acestea cvasifalimentare, sau cu institutii de stat care aveau departamente juridice consistente cee ace facea ca respectivele contracte incheiate prin metode controversate sa fie inutile.

Conform aceleiasi informari a ANAF, cabinetul de avocatura al lui Dan Sova a inregistrat in perioada 2006-2009 venituri intr-o majoritate covarsitoare de la clienti de stat: CET Govora 6,5 milioane lei, CET Turceni 3,98 milioane lei, MFA Mizil 3,09 milioane lei, Complexul Energetic Rovinari 1,86 milioane lei, Electrica SA 2,99 milioane lei, Electrica Serv 1,86 milioane lei, Romfilatelia 1,1 milioane lei etc. “Astfel din totalul venituri inregistrate de contribuabil in perioada 2006-2009, 90% reprezinta venituri obtinute in urma derularii unor contracte cu statul sau autoritati locale din judetele Gorj, Dolj, Valcea etc.

Dintre toate contractele incheiate de cabinetul de avocatura al lui Dan Sova, cele de asistenta juridical incheiate cu Complexul Energetic Rovinari si Turceni au starnit interesul inspectorilor ANAF care au constatat ca acestea au fost incheiate fara o fundamentare solida din partea autoritatilor contractante si fara respectarea legislatiei achizitiilor publice dar si cu efectuarea unor plati nelegale catre firma lui Dan Sova de aproape 1 milion de lei. Insa astfel de acuzatii sunt frecvente in cadrul achizitiilor publice, ceea ce a starnit uimire au fost orele prestate si facturate de catre unii avocati din cabinetul lui Dan Sova. “Din analiza prin sondaj a numarului de ore/zi/avocat decontate de Complexul Energetic Rovinari in contractual nr. 10.319/2007 si Complexul Energetic Turceni in contractul nr. 504/2007 cu Societatea Civila de Avocatura Sova&Asociatii au rezultat situatii paradoxale, respectiv in 24 de zile (2007-2008) un numar de 7 avocati au acestei societati civile au prestart intre 19 si 27 de ore/zi in favoarea celor doi clienti”, arata inspectorii ANAF (puteti citi aici raportul ANAF extins la cele doua companii de stat ANAF control extins Turceni si Rovinari).

Dosarul de la DNA a lui Victor Ponta, in care astazi i s-a schimbat incadrarea din suspect in invinuit, punandu-i-se si sechestru pe o parte din avere, cuprinde o serie de acuzatii la adresa sa care se bazeaza pe rapoartele intocmite de inspectorii ANAF: fals in inscrisuri sub semnatura privata (Victor Ponta si Dan Sova au falsificat dupa metoda copy-paste 17 facturi pentru a justifica drenarea de bani de la firma lui Sova catre cea a lui Victor Ponta), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, spalare de bani si conflict de interese.

In acelaşi dosar, Dan Şova este urmarit penal pentru fals in înscrisuri, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dupa ce in perioada 2007-2008 firma „Sova si Asociaţii” a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexele Turceni şi Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

Cine i-a mai cumparat masini de raliu lui Ponta: Robert Negoita, Ioan Rus si Dorinel Umbrarescu

Dupa episodul finantarilor si sponsorizarilor primite de la Dan Sova, Victor Ponta apeleaza la alti oameni politici si de afaceri controversati pentru a-si finanta hobby-ul extrem de scump. “In perioada 2008-2011 Keleti Edwin si Ponta Victor, legitimati ca sportive – persoane fizice la C.S. Pro Drive Barlad au participat la cursele de raliu desfasurate in tara si in strainatate sub titulatura de “Echipajul Keleti-Ponta. Pentru a-si asigura finantarea participarii la acestei curse (autoturisme speciale pentru raliuri, echipamente sportive, taxe inscriere/participare, cheltuieli de reparatii, transport cazare etc) cat si pentru a crea aparenta de legalitate pentru primirea unor sume de bani sua bunuri sub diverse forme (simulari de prestari servicii, sponsorizari etc) de la diverse persoane juridice si fizice, a interpus in relatiile contractuale cu “sponsorii” pe SC Automedia SRL Cluj Napoca cat si pe asociatul unic si administratorul acesteia, Edwin Keleti”, se arata intr-un alt raport al ANAF intocmit in urma unui control realizat la firma pilotului lui Victor Ponta. (puteti citi integral raportul rezultat in urma controlului aici ANAF constatari Automedia SRL).

Practic in perioada investigata de ANAF, Victor Ponta a beneficiat de bunuri si servicii de 1.076.252,94 lei (circa 300.000 de dolari) care nu au fost utilizate in vederea realizarii obiectului de activitate al firmei pilotului lui Victor Ponta. “Intre firmele care au pus la dispozitia echipajului Keleti Edwin –Ponta Victor, in mod direct prin intermediul persoanei fizice Edwin Keleti cat si a persoanei fizice Ponta Victor sau “utilizand” Automedia SRL sume de bani, bunuri sau echipamente se regasescu: Grand Hotel si Pro Hotels-detinute de fratii Robert si Ionut Negoita (n.r. primarul PSD al Sectorului 3, respectiv asociatul majoritar al clubului de fotbal Dinamo), RMB Inter Auto- detinuta de Ioan Rus (n.r. actualul ministru al transporturilor). A&R/Tehnostrade SRL – detinute de Dorinel Umbrarescu (n.r. unul dintre regii asfaltului) precum si alti operatori importanti de pe piata cum sunt: Pirelli, Catavencu SA, Brown Forman LLC, Visual Soft, Colina Motors etc”, arata raportul inspectorilor ANAF.

Firmele fratilor Negoita incheie pe 01.02.2008 un contract de sponsorizare direct cu Victor Ponta prin care au pus, in mod gratuit, la dispozitia lui Victor Ponta un autoturism Renault Clio Sport in valoare de 117.000 lei pe care il achizionasera de la Grigorescu George, asociatul unic al firmei Mach 1 Sportech SRL. (vezi aici contractul de sponsorizare intre Pro Hotels SRL si Victor Ponta si facturile aferente contract sponsorizare Pro Hotels Victor Ponta acte aditionale si factura).

De asemenea, RMB Inter –Auto SRL detinuta de Ioan Rus, inca ministru al transporturilor, si A&R SRL, care a fost absorbita de firma Tehnostrade SRL detinuta de Dorinel Umbrarescu, unul din regii asfaltului, au “vandut” catre Automedia SRL alte doua autoturisme de cursa in valoare de 154.112,72 lei TVA inclus si respectiv 488.898 lei, in schimbul unor prestari de reclama si publicitate care nu au fost niciodata efectuate de catre Automedia SRL, asa cum sustin inspectorii ANAF. (vezi aici contractele semnate de Automedia SRL cu cele doua firme si facturile aferente contract barter RMB Inter Auto si Automedia si facturi).

Victor Ponta si pilotul sau au mai beneficiat si de darnicia altor sponsori: Colina Motors care i-a pus la dispozitie un autoturism Ford FocusWRC 2001, Pirelli Tyres Romania SRL, care le-au oferit celor doi cate 92 de bucati de anvelope de raliu in 2010 si 2011, cat si Brown –Forman Worldwide LLC Wilmington, Sucursala Bucuresti, care a pus la bataie 70.000 de Euro pentru reclama la brandul de whisky Jack Daniel’s (puteti citi aici contractele si facturile aferente acestora diferite contracte cu Brown Forman Pirelli Colina Motors).

ANI infirma, Justitia confirma raportul ANAF

Raportul ANAF care constata ca firma AUtomedia SRL a pus la dispozitia echipajului Keleti-Ponta bunuri de 300.000 de dolari are un traseu bizar: pe de o parte este respins de catre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) condusa la vremea respectiva de catre Horia Georgescu, insa pe de alta parte este acceptat de catre Curtea de Apel Cluj (cititi aici raportul inaintat ANI de catre ANAF ANAF sesizare ANI control Automedia SRL).

Astfel in raportul de evaluare intocmit de inspectorii ANI in data de 28 decembrie 2011 acestia ajung la o concluzie favorabila lui Victor Ponta si care a starnit rumoare la vremea respectiva:” In urma activitatii de evaluare efectuate a rezultat faptul ca Ponta Victor Viorel nu a realizat beneficii patrimoniale in urma activitatii de pilotaj. De asemenea, nu au fost identitficate sume de bani provenind din sponsorizari, conturile deschise fiind fie de deposit fie conturi in care sunt depuse salariile incasate atat de persoana evaluate cat si de sotia acestuia”. In urma acestui raport ANI a dispus clasarea lucrarii, inducandu-i familiei lui Victor Ponta sa-si completeze corespunzator declaratiile de avere (puteti citi aici integral raportul ANI Raport evaluare ANI).

De cealalta parte insa Curtea de Apel Cluj Napoca – Sectia a II a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal respinge contestatia depusa de Automedia SRL, firma pilotului lui Victor Ponta, prin decizia civila irevocabila nr. 4336/2014, confirmand concluziile intiale ale inspectorilor ANAF:” Curtea va considera ca (…) bunurile si serviciile au fost puse la dispozitie cu titlu gratuit pilotilor de raliu realizandu-se o sustinere a activitatii sportive. (…) Aceste vehicule cumparate de societate nu au fost utilizate exclusiv in scopul activitatii economice a societatii, cu acestea realizandu-se si o activitate sportive de catre administratorul societatii (n.n. impreuna cu Victor Ponta). (…) curtea va considera ca in ceea ce priveste aceste bunuri si servicii destinate sa sustina activitatea sportiva ele nu sunt destinate realizarii de operatiui taxabile” (cititi aici textul integral al deciziei Curtii de Apel Cluj Napoca decizie Curtea de Apel Cluj Napoca).

Echipajul format din Edwin Keleti si Victor Ponta n-a excelat niciodata, mentinandu-se la marginea clasamentelor din cursele natjonale si international la care au participat. (vezi aici cateva clasamente la care a participat si echipajul celor doi clasament campionat raliu Victor Ponta)

Reclame

Written by steliannegrea

iulie 13, 2015 la 6:41 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: