Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Iliescu după 25 de ani. Băsescu după 10 ani. Ramâne Emil Constantinescu singurul fost președinte în libertate?

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/iliescu-dupa-25-de-ani-basescu-dupa-10-ani-ramane-emil-constantinescu-singurul-presedinte-in-libertate-114282.html

Scadența pentru crimele comise la Mineriade a sosit. La fel și cea pentru 10 ani de destrăbălare în fruntea unui stat capturat. Nici Ion Iliescu și nici Traian Băsescu nu arată în vreun fel că și-ar însuși în vreun fel sancțiunile care vor deriva din procesele în care fie ei direct sau rudele/camarila/apropiații lor vor fi sau sunt deja implicați. Ion Iliescu a rămas celebru pentru sloganul său grețos de populist “sărac și cinstit” în timp ce Traian Băsescu s-a învârtit în jurul unei jumătăți de slogan a predecesorului lui amenințând corupții cu țepe în Piața Victoriei numai că a sfârșit învăluit ca într-o cămașă de forță numai în scandaluri de corupție. Dintre cei trei președinți post-decembriști, doar Emil Constantinescu, căzut în ultimul timp într-o adulație de neînțeles pentru Ion Iliescu, pare că, deocamdată, își va petrece bătrânețile în libertate.

Mai bine de 25 de ani i-a luat statului român direct descendent al dictaturii ceaușiste să-l aducă în fața Justiției pe Ion Iliescu care le-a administrat “golanilor” din Piața Universității mai multe băi de mulțime cu mineri plini de ură colhoznică împotriva dușmanilor poporului. Pentru cei mai tineri “golanii” erau fraierii care s-au prins că lovitura de stat din decembrie 1989 e o schimbare a gărzii comuniste și nu o revenire la democrația și libertatea după care tânjisem peste 50 de ani de comunism.

Niciodată nu e prea târziu, niciodată nu trebuie să uităm atrocitățile călăilor de la Mineriade în frunte cu Ion Iliescu care ne-au retezat aripile. E doar istorie contrafactuală să te întrebi acum cum ar fi arătat România din toate punctele de vedere dacă reușeam să decolăm spre democrația adevărată imediat după 89 și nu am fi fost placați de Mineriade. Sper doar ca, pe patul de moarte, Ion Iliescu să asculte “Imnul Golanilor” a lui Cristi Pațurcă citind sentința de condamnare în dosarul în care e acuzat de crime împotriva umanității.

Traian Băsescu și-a sedus electoratul cu un puternic mesaj anticorupție împotriva găștilor care luaseră în captivitate statul roman pe care s-a împăunat în permanență că l-a reformat din temelii. Numai că după cele două mandate ale sale aproape întreaga sa familie – nepotul, fratele, ginerele etc – dar și mulți dintre cei pe care i-a păstrat până la final în jurul său – Elena Udrea fiind cel mai grăitor exemplu – au sfârșit cu dosare putrede de corupție instrumentate de fix instituțiile statului pe care Traian Băsescu a pretins în permanență că le-a reformat.

Paradoxal este faptul că, acum când reforma instituțiilor le-a dat acestora aripi exact ca în reclama cu Red Bull, și au început să facă dosare de corupție familiei și oamenilor săi de încredere, același Traian Băsescu spune despre aceleași instituții reformate că fie fac abuzuri, fie vor să-și arate supușenia față de noii stăpâni fie vor să se răzbune etc etc Culmea este că atât Traian Băsescu cât și apropiații săi au ajuns să aibă un discurs copy-paste cu al adversarilor lor politici, gen Voiculescu Dan, Năstase Adrian etc înainte de a intra la pușcărie pentru fapte de corupție.

Deși mandatul său nu a fost lipsit de scandaluri ba de corupție, ba de nepotism ba de crunt amatorism remember cei 15.000 de specialiști etc, Emil Constantinescu pare până acum singurul președinte post-decembrist care nu va fi supus unui proces judiciar cu reale șanse de a fi definitivat cu o sentință cu executare. Emil Constantinescu a venit tot pe un val uriaș de simpatie însă a sfârșit într-o dezamăgire atât de cruntă încât a fost nevoie de alți patru ani glorioși de-ai lui Ion Iliescu în umbra căruia pare că fostul profesor de geologie vrea să fie ținut minte în cărțile de istorie.

Reclame

Written by steliannegrea

octombrie 21, 2015 la 6:33 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: