Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Ce are în comun falsul Piedone cu Bud Spencer? E vreun curajos? E vreun justițiar? E vreun simpatic? Plus câte povești de capă și șpagă încap într-o primărie. Azi una cu nepotul lui Piedone care păzește grădinițele, creșele și centrele de plasament din sectorul 4 pentru 1,5 milioane euro

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-are-in-comun-falsul-piedone-cu-bud-spencer-e-vreun-curajos-e-vreun-justitiar-e-vreun-simpatic-plus-cate-povesti-de-capa-si-spaga-incap-intr-o-primarie-azi-una-cu-nepotul-lu-114424.html

Impostura e singura explicație pentru care fostul ospătar pe numele său real Cristian Popescu Victor să se lipească de eticheta de Piedone, grasul acela simpatic care îi bătea pe toți în filme și care ne aducea bucurie în suflet când eram mici. Că în afară de dimensiunile fizice nu are nimic în comun cu acesta. Nu e nici curajos că doar l-am văzut cum se bâlbâia în fața camerelor de luat vederi susținând că nu are nimic să-și reproșeze în tragedia din clubul Colectiv. Nu e nici simpatic ca personajul căruia i-a furat numele stârnind cel mult cu vizitele lui din piețe cel mult zâmbete de supușenie ale clasei muncitoare. Nu e nici dornic să sară în ajutorul nimănui sau să-și asume bărbătește vreo decizie majoră. E cel mult un Piedone de mucava care acordă contracte pe bani publici din primăria din subordinea lui rudelor sale.

În schimb Piedone, are o de șarlatanie ingenuă specific jucătorilor de alba-neagra tocmai bună pentru politicianul autohton pus pe păcălit bunici și bunicuțe și pe speriat afaceriști care au avut ghinionul să-și deschidă vreo afacere în sector 4.

Cu o nonșalanță de secretar de partid prins de șofer cu secretara în pat, Piedone a ieșit zilele trecute pe sticlă și a mormăit că n-are nimic să-și reproșeze, nici el personal, și nimeni din Primăria pe care o conduce. În prostia lui, recunoaște că avea de controlat doar două cluburi pe tarlaua lui de la patru: Fabrica și Colectiv. Și dacă te-ai fi legat la ochi și ai fi mers aiurea într-un an prin Sectorul 4 tot ai fi trecut din greșeală cel puțin o singură dată pragul celor două cluburi astfel încât să te asiguri că îndeplinesc regulile minime de siguranță.

Piedone e primar la sectorul 4 de două mandate. A mai vopsit o băncuță, a mai plantat o panseluță, a mai dat impresia că exercită autoritatea și de silă, de milă și de scârbă și de lehamite a fost votat de două ori la șefia Primăriei sectorului patru. Piedone a fost în Partidul Conservator al lui Voiculescu Dan, cel al cărui trust de presă s-a urcat cu picioarele pe morții din clubul Colectiv.

Piedone a avut o tentative să candideze pentru primăria București din partea PD-L când era condus de Elena Udrea dar cei de la USL adică PNL și PSD l-au întors din drum pe ultima sută de metri și au reușit să-l ducă spre o nouă victorie glorioasă cu găleți și geci de fâș. Acum Piedone a ajuns la UNPR-ul lui Gabriel Oprea din partea căruia se anunța Marea Speranță pentru Primăria Capitalei după ce Sorin Oprescu a fost înfundat de catre DNA. Pe site-ul primăriei sectorului 4, impostorul tot partidului lui Voiculescu Dan susține că încă îi aparține.

Deci Piedone a fost pe la toți mai puțin pe la UDMR. Această afacere criminală din clubul Colectiv, care s-a soldat cu moartea deocamdată a 30 de tineri, ar fi suficientă nu numai pentru demisia lui Piedone dar pentru arestarea lui pentru neglijență criminală. Și totuși Parchetul General care a preluat ancheta și care se dă bățos prin arestarea tardivă a celor trei patroni ai clubului Colectiv nu l-a atins nici măcar cu o întrebare pe primarul sectorului 4.

Pe umerii lui Piedone se zbenguie morții din clubul Colectiv. Nimic nu poate fi mai grav. Colecția de mașini scumpe a lui Piedone, vila sa somptuoasă, afacerile derulate de el direct sau de interpușii săi prin drenarea banilor publici din Primăria sectorului 4 sau a altor entități din subordine către propriile lor buzunare sunt “răsplata” pentru prodigioasa lui activitate.

Când corupția purulentă a omorât peste 30 de tineri într-un club din sectorul 4 nu știu ce rost mai are să vă arăt alte cazuri de corupție fetidă din Primăria lui Piedone de această dată cu nepotul acestuia, un anume Cârlogea Iulian a cărui firmă Magic Star Security SRL a câștigat recent două contracte la Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 instituție din subordinea direct a lui Piedone în valoare totală de 1,5 milioane Euro: unul în valoare de 5,7 milioane lei câștigat recent pe 29.04.2015 și altul în valoare de 514.000 lei pe 29.01.2015, conform datelor publice de pe www.e-licitatie.ro.

Are rost să vă spun de ce pute aceste contract: în primul rând că e firma unei rude, că s-a făcut fără nici un fel de competiție reală, că firma nepotului avea o cifră de afaceri de 0 lei în 2012 și de doar 92.000 lei anul trecut, că nu avea nici un angajat în 2012 și doar 11 anul trecut etctetc Păi dacă Piedone și-a permis să bage mâna în buzunarul copiilor de creșă și de grădiniță, ba chiar și a amărîților de prin centrele de plasament social cum să ne închipuim că nu i-ar fi vămuit pe patronii de la club Colectiv pentru ca autorizația lor de funcționare să iasă cât mai repede din primăria lui.

Afacerea dată de Piedone nepotului pe banii primăriei sale e o poveste de capă și șpagă pe care procurorii de la DNA o pot rezolva într-o singură zi cu tot cu percheziții, audieri și începerea urmăririi penale ba chiar și cu trimiterea în judecată.

Și povești ca aceasta sunt cu zecile în primăria lui Piedone de care o să mă ocup în zilele următoare. Dar astfel de afaceri putrede doar au furat din banii celor din sectorul 4 și nu au ucis, cel puțin direct, cum a făcut-o autorizarea ilegală a clubului Colectiv însă arată că în Primăria lui Piedone faptele de corupție se simțeau în largul lor.

Reclame

Written by steliannegrea

noiembrie 3, 2015 la 9:29 am

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: