Steliante – Enemy of the state

Enemy of the state

Nu extremismului după după atentatele din Bruxelles, capitala UE și a NATO. Nu și sclaviei momâilor siropoase care iubesc necondiționat Universul

leave a comment »

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/nu-extremismului-dupa-dupa-atentatele-din-bruxelles-capitala-ue-si-a-nato-nu-si-sclaviei-momailor-siropoase-care-iubesc-neconditionat-universul-116213.html

Nu știu cum de a ajuns democrația occidentală, după care tânjim atât de mult și care ne este model, atât de moale și de slabă. Cum de nu reușește să pună piciorul în prag în fața terorismului, după atentatele de la Londra, Madrid, Paris etc, și care face ravagii chiar acum în Bruxelles, capitala UE și a NATO, cele mai importante două organizații din care face parte și România.

Aeroportul, metroul practic tot Bruxelles-ul a fost paralizat de atacurile teroriste care relansează bătălia veșnică dintre drepturile și libetățile cetățenești și siguranța fizică a cetățeanului, adică dreptul acestuia de a rămâne în viață, de a respira, de a iubi sau de a urî, fără ca viața să îi fie brusc întreruptă de un terorist ci de hazard de dorit măcar după vârsta pensionării.

Și cum rămânem noi aici la marginea Europei în afara extremismului dar totuși să ieșim din leagănul dulce al momâilor siropoase care iubesc necondiționat Universul?

De la ce să fi devenim Vestul după ale cărei valori tânjeam înainte de 89 și pe care ne chinuim să le recuperăm și să le respectăm orbește în fiecare zi după Revoluție? Să fie Binele sub toate formele lui care zburdă în Vest cel care înmoaie până devine o vulnerabilitate? Să fie asaltul ONG-iștilor – care vor să aibă un cuvânt de spus, are nu vor să piardă sub nici o formă și care nu vor să-și dezamgăgească generoșii finanțatori –  pe tema drepturilor și libertăților omului unul din motivele pentru care organele de anchetă sunt pur și simplu castrate de la resursele financiare până la cele legislative? Să fie vorba de prăvălirea, într-un final, a blestemului Coloniilor peste Vestul care le-a secătuit de resurse secole de-a rândul, o răzbunare a sclavilor împotriva stăpânilor de odinioară?

Din ce să mai fie compus cocktailul Molotov care a înmuiat Vestul într-un asemenea hal care îi crează o aura de slăbiciune și îi impinge pe tot mai mulți în brațețe extremismului în multe țări din Europa din Franța până în Germania și Marea Britanie și până în Grecia și Ungaria și terminând cu Rusia lui Putin.

Personal nu le-aș da niciodată votul acestor partide extremiste conduse fie de Marine Le Pen în Franța, de Frauke Petry în Germania sau la Viktor Orban în Ungaria și idolul lor al tuturor, Vladimir Putin în Rusia. Sunt doar niște lipitori demagogice care nu fac decât să ofere cetățenilor lor ceea ce vor să audă: false soluții la probleme dureroase. Mi se par periculoase, necinstite și pline de oportuniști ticaloși care vor să pună mâna pe putere prin orice mijloace. Flagelul demagogic a trecut chiar Oceanul acolo unde Donald Trump este întruchiparea bufonului nebun lăsat liber în lanul de secară.

Dar ascensiunea acestuia și a extremiștilor europeni este un răspuns la mainstreamul politic reprezentat fie de familia Clinton fie de alte familii europene care și-au tocit coatele pe băncile politicaly corectnessului unde profesori le-au fost toți ONG-iștii care aveau de ciugulit milioane de euro de la filatropi generoși gen Soros, Warren Buffet etc. Și așa au făcut cu toții o horă cu titlu de lege, care a venit cu obligații și mai ales cu sancțiuni, în care a trebuit să jucăm cu toții. Laitmotivul au fost drepturile și libertățile cetățenești indiferent de costurile pe care a trebuit să le plătim noi toți. Ca ei să se simtă bine în pielea lor și să poată să-și dea premii și distincții la diferite mese rotunde unde cheltuiau banii generoșilor lor sponsori a fost nevoie de o slăbire a capacității organelor de anchetă de a lua urma teroriștilor care brusc s-au trezit ca în reclama aceea: “Sunt cetățean european și am drepturi”.

Și astfel totul devine negociabil pentru o anumită categorie de cetățeni: un mandat de ascultare sau de urmărire este dat cu inima îndoită de către judecător sau pur și simplu nu este dat, teroriștii încep să facă nazuri la meniurile din pușcării, se pot plimba în voie prin toată Europa pentru că legea penală a devenit brusc obiect de negoț.

Pentru a preîntâmpina atentate de tipul celor de la Bruxelles e nevoie de probe solide, pe care numai unii bine antrenați le pot obține, care trebuie smulse cu forcepsul, furate de la niște teroriști care nu vor să le dezvăluie sub nici un chip. Că dacă era atât de ușor, probabil că ONG-iștii, care tânjesc după drepturi și libertăți civile, le-ar fi obținut după o spirală a iubirii împreună cu teroriștii la Poarta Sărutului.

 

Serviciile de informații sau organele de anchetă, care pot prinde teroriștii și mai ales pot preîntâpina atacurile teroriste, nu merită puteri discreționare iar dacă există dovezi solide că se folosesc în mod arbitrar de acestea atunci trebuie să cadă capete însă să le castrezi doar pentru că unii politicieni și ONG-iși trăiesc cu drobul de sare deasupra capului e o crimă care mărește considerabil probabilitatea ca astfel de atentate să ne arunce în aer pe fiecare dintre noi.

Că fiecare dintre noi sau extrem de mulți au trecut măcar odată prin Bruxelles, singuri, insoțiți, cu gânduri bune sau mai negre etc. Dar toți am avut norocul să fi scăpat cu viață, care e cel mai de preț bun al fiecăruia dintre noi. Dacă ești în viața poți da în judecată un serviciu de informații sau vreun procuror care a abuzat de puterile sale discreționare. Dacă nu, nu.

Anunțuri

Written by steliannegrea

Martie 22, 2016 la 1:29 pm

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: